UEFA decide excluderea FC Barcelona din Liga Campionilor. Transferul lui Messi, în pericol

UEFA decide excluderea FC Barcelona din Liga Campionilor. Transferul lui Messi, în pericol

Barcelona riscă excluderea din Liga Campionilor, în urma unui scandal de corupție care zguduie fotbalul iberic.

Fanii Barcelonei așteaptă cu sufletul la gură decizia UEFA. Foto FC Barcelona

Parchetul din orașul catalan a descoperit mai multe plăți suspecte către Jose Negreira, fostul șef al arbitrajului spaniol. Nu doar ibericii au deschis o anchetă, ci și cei de la UEFA, iar prima concluzie la care au ajuns oficialii forului continental este că gruparea de pe Camp Nou ar trebui eliminată din viitoare ediție a Champions League.

Conform publicației spaniole ABC, cei doi inspectori UEFA care au investigat acuzațiile au ajuns la concluzia că Barcelona trebuie să fie pedepsită cu excluderea din Liga Campionilor în sezonul următor. Însă decizia finală se află în mâinile lui președintelui UEFA, Aleksandr Ceferin. Acesta și consilierii săi trebuie să decidă dacă îi va aplica sau nu Barcelonei sancțiunea sugerată de anchetatorii UEFA, iar asta până la startul noului sezon.

Fapte corupție săvârșite în formă continuată

Pe 17 februarie, ziarul El Mundo a dezvăluit că Barcelona ar fi plătit peste 6 milioane de euro, între 2001 şi 2018 companiei Dasnil 95, deţinută de Negreira, pentru a consilia clubul în probleme de arbitraj.

Ulterior, clubul Barcelona, mai mulţi foşti oficiali ai săi şi Negreira au fost puşi sub acuzare de justiţia spaniolă pentru "corupţie", "abuz de încredere" şi "fals în înscrisuri comerciale" în afacerea plăţilor suspecte ale clubului catalan către fostul șef al arbitrajului spaniol.

Posibila excludere a Barcelonei din Liga Campionilor ar avea repercusiuni asupra transferului iminent al lui Lionel Messi pe Nou Camp.

Lionel Messi nu a luat o decizie în privința revenirii la FC Barcelona. Foto EPA EFE

Lionel Messi nu a luat o decizie în privința revenirii la FC Barcelona. Foto EPA EFE

Fotbalistul, ajuns la în Franța în vara anului 2021, după ce aproape toată viața și-a petrecut-o la Barcelona, va juca ultimul său meci pentru PSG, sâmbătă, 3 iunie, cu Clermont, în ultima etapă a primei ligi din Franța.

Cum antrenorul parizienilor, Christophe Galtier, a anunțat deja despărțirea de Lionel Messi, campionul lumii era la un pas de a semna cu Barcelona. Dar incertitudinea asupra participării catalanilor în sezonul 2023-2024 al Ligii Campionilor îl va face pe Messi să aștepte data de 12 iunie, când e așteptat verdictul UEFA.

Deși e puțin probabil ca el să se sucească, mai ales că și-a înscris deja copiii la o unitate de învățământ din Barcelona, totuși această variantă există.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”