UEFA înhață banii arabilor. Al Nassr și Al Hilal vor fi invitate să joace în Liga Campionilor!

UEFA înhață banii arabilor. Al Nassr și Al Hilal vor fi invitate să joace în Liga Campionilor!

Ediția actuală a Ligii Campionilor este ultima în acest format. Din toamna lui 2024, Champions League se va schimba radical.

Cristiano Ronaldo ar putea juca din nou în Liga Campionilor din Europa. Foto Al Nassr

Numărul echipelor va crește de la 32 la 36 și nu vor mai fi împărțite în grupe, ci vor face parte dintr-o serie unică, fiecare echipă urmând să joace în prima fază a competiției opt meciuri (în loc de 6, ca până acum) cu opt adversari diferiți, patru partide acasă, patru în deplasare.

După aceste meciuri, se va face un clasament general, în funcție de punctele acumulate. Primele opt formații se vor califica direct în faza eliminatorie, iar locurile 9-24 se vor înfrunta într-un play-off. La fel va fi și în Europa League și Conference League.

Miza: starurile plecate în Golf

Pe lângă aceste modificări revoluționare, care sunt deja bătute în cuie, UEFA plănuiește să invite cluburile din Arabia Saudită, cu wild-card-uri, în Liga Campionilor.

O explicație a acestei decizii ar fi, pe lângă bani, că starurile fotbalului s-au îndreptat spre zona Golfului și astfel forul continental le-ar aduce din nou aproape de fotbalul european. În acest an, Saudi Pro League a adus jucători precum Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozovic (Al Nassr), Karim Benzema, N'Golo Kante (Al Ittihad), Sergej Milinkovic-Savic, Kalidou Koulibaly, Ruben Neves (Al Hilal) sau Roberto Firmino (Al Ahli), fotbaliști în care au fost investiți aproape de un miliard de euro!

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat