UEFA: Nouă cluburi vor fi sancţionate pentru nerespectarea regulamentului de fair-play financiar

UEFA: Nouă cluburi vor fi sancţionate pentru nerespectarea regulamentului de fair-play financiar

Nouă cluburi vor fi sancţionate de UEFA pentru încălcarea regulamentului de fair-play financiar, a declarat, sâmbătă, un purtător de cuvânt al forului european, fără a nominaliza vreuna dintre grupări.

UEFA: Nouă cluburi vor fi sancţionate pentru nerespectarea regulamentului de fair-play financiar

"În urma perioadei în care Camera de instrucţie a Instanţei de control financiar al cluburilor (ICFC) a supravegheat respectarea de către grupări a regulamentului de fair-play financiar, UEFA confirmă că, din cele 237 de cluburi participante în sezonul 2013/2014 al cupelor europene, 76 au fost solicitate să ofere informaţii suplimentare. Din acest grup, analiza este încheiată în cazul a 67 de cluburi şi continuă pentru celelalte nouă grupări", a anunţat UEFA pe site-ul său oficial.

Un purtător de cuvând al forului european a declarat pentru AFP că numai în cazul acestor nouă ultime cluburi se vor dicta sancţiuni. El nu a oferit numele grupărilor care se află în continuare în anchetă, UEFA precizând că vor fi furnizate alte informaţii la finalizarea investigaţiilor.

Potrivit presei internaţionale, PSG şi Manchester City s-ar număra printre cluburile care nu au respectat regulamentul de fair-play financiar.

O decizie finală în cazul acestor grupări ar putea fi luată în iunie. Numai cluburile participante în cupele europene trebuie să se supună regulamentului de fair-play financiar.

Sancţiunile UEFA ar putea merge de la un avertisment până la amendă şi chiar interzicerea unor jucători de a evolua în cupele europene.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat că nu sunt de aşteptat sancţiuni de genul excluderii echipelor din cupele europene, însă pot fi alte pedepse aspre.

Forul de la Nyon a pus în aplicare acest regulament începând cu sezoanele 2011/2012 şi 2012/2013. Astfel, bilanţul contabil al grupărilor în cei doi ani nu trebuie să înregisteze pierderi totale mai mari de 45 de milioane de euro, iar acestea să fie acoperite de propietarii cluburilor. Dacă acţionarii nu pot acoperi pierderile, ele nu trebuie să depăşească 5 milioane de euro/sezon.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Alin Stoica, declarații revoltătoare despre România în presa belgiană

2 Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ

3 Punct de cotitură în război? / Rusia lansează în premieră rachete din Marea Azov asupra Ucrainei

4 VIDEO „Există o singură civilizație inteligentă în Calea Lactee”

5 Radioul Ministerului Apărării din Rusia: „În Moldova, oamenii au un singur rinichi pentru că occidentalii au nevoie de piese de schimb”