Uimire generală la imunizarea medicilor din Ialomiţa. În ce cutii erau vaccinurile

Uimire generală la imunizarea medicilor din Ialomiţa. În ce cutii erau vaccinurile

Campania de vaccinare din judeţul Ialomiţa, anunţată pentru marţi, 5 ianuarie, la ora 10.00, a început la prânz din cauza distribuţiei greoaie a dozelor. Când au sosit vaccinurile, medicii au fost uluiţi: dozele se aflau aranjate în cutii de pizza.

Conform  independentonline.ro , la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia s-au vaccinat 45 de cadre medicale, la nivelul judeţul Ialomiţa fiind distribuite 61 de flacoane de vaccin. De la Centrul Principal de Depozitare din cadrul Institutului «Cantacuzino», dozele necesare imunizării primilor medici din judeţ au fost distribuite către spitalele din Slobozia, Feteşti şi Ţăndărei. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, vaccinul a ajuns în cutii de pizza, însă acest lucru nu a împiedicat cu nimic desfăşurarea campaniei de vaccinare. Doar personalul medica a fost uimit.
Imunizarea a debutat cu o întârziere de două ore, faţa de cum se stabilise iniţial din cauza faptului că vaccinurile au venit greu de la Bucureşti. Când au sosit, medicii au fost uimiţi: acestea erau aşezate în cutii de pizza de carton. Acest lucru nu a reprezentat o piedică în procesul de vaccinare.
Primii medici din Slobozia care s-au vaccinat au fost dr. Jamil Aldabsheh, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, dr. Anca Telehuz, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe, şi dr. Mirela Niţu, medic în cadrul UPU Slobozia. 
 Conform directorului Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Dan Noel, în prima etapă, la nivelul judeţului, au spus da vaccinării 70% dintre cadrele medicale. „Vom începe vaccinare la spitalul judeţean de urgenţă Slobozia, unde 450 de medici şi asistente, adică 70% dintre angajaţi, şi-au exprimat acordul pentru imunizarea împotriva COVID-19. La nivelul DSP,  peste 90% dintre angajaţi au fost de acord să fie vaccinaţi. Vorbim aici despre prima etapă de vaccinare. Cred că cei care nu doresc să se vaccineze nu sunt absolvenţi de Medicină. Toţi trebuie să înâelegem şi să conţtientizăm situaţia sanitară dificilă prin care trecem. În paralel, dorim să începem şi vaccinarea persoanelor vulnerabile din căminele de bătrâni”, a explicat Dan Noel, directorul DSP Ialomiţa.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante