Uite ce AVERTIZA Zgonea acum un an! Nimeni nu l-a crezut! Mulți s-au bulucit să voteze PSD, alții nu s-au dus la vot!

Uite ce AVERTIZA Zgonea acum un an! Nimeni nu l-a crezut! Mulți s-au bulucit să voteze PSD, alții nu s-au dus la vot!

La PSD s-a cerut un preşedinte al Camerei care să îi apere de puşcărie. Sunt preocupaţi de o nouă „marţea neagră”, spunea pe 4 mai anul trecut fostul președinte al Camerei Deputaților. Exclus violent din PSD după ce a denunțat public intențiile colegilor săi de a modifica legislația privind lupta anticorupție. Nimeni nu l-a crezut. Având de ales între Ponta, care se cerea, și Iordache, care ar fi acceptat orice, Dragnea l-a pus în fruntea Camerei pe Iordache. Nimeni n-a dat importanță avertismentelor lui Zgonea, prostovanul semi-analfabet de la Craiova, „sifonul” ambasadorului SUA, care-l vizita frecvent. Nimeni n-a dat importanță nici manevrelor lui Dragnea cu Iordache.

Semnalele de alarmă ale presei independente au fost acoperite de zgomotul făcut de vuvuzelele Propagandei PSD. În decembrie, mulți s-au bulucit să voteze PSD, alții nu s-au dus la vot! Iar în februarie ce avertizase Zgonea a luat foc! Cine este acum președintele Camerei Deputaților?

Declarațiile lui Zgonea

Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, 4 mai 2016 că unii colegi „sunt preocupaţi de repetarea marţei negre” şi a susţinut că în şedinţa grupului PSD de marţi au fost deputaţi care au cerut un preşedinte al Camerei care să „îi apere de puşcărie”, dar şi modificări la Statutul parlamentarului, pentru a nu mai fi funcţionari publici.

„Am văzut că în ultimul timp, noi, în loc să dorim spitale moderne şi salarizare adecvată pentru cadrele medicale, vrem modificarea Codurilor penale, a Statutului, ca să dispară echivalarea noastră în Codul Penal ca funcţie publică şi să nu mai fim funcţionari publici. S-ar părea că unii sunt preocupaţi de aceste repetări ale, aşa cum aţi spus-o dumneavoastră, «marţea neagră»”, a spus Zgonea.

El a adăugat că „sunt colegi care au vrut să îşi modifice legile acolo unde sunt dosare de corupţie şi acum vor să modifice legile acolo unde încalcă legislaţia rutieră”. „Probabil că acest model de a face politică trebuie să dispară în România”, a mai precizat Zgonea. Întrebat dacă are informaţii, din partid, că s-ar pregăti o nouă ”marţea neagră” în Parlament, Valeriu Zgonea a afirmat: ”Eu am o singură informaţie. Am văzut că ieri, la grupul parlamentar, când s-a cerut pe bună dreptate, procedural (...) am fost informat cu privire la excluderea mea de partid, şi grupul parlamentar a votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune: că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, Statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe aceste teme”.

Întrebat cine sunt colegii din PSD care au vorbit despre aceste lucruri, Zgonea a răspuns: ”Aceiaşi. Eu nu vorbesc despre ceilalţi, nu am vorbit niciodată. Dacă astăzi ne supără legislaţia rutieră, ieri ne-a supărat legislaţia anticorupţie, pe unii ne supără legislaţia penală. Sunt de obicei aceleaşi teme pe care le-am discutat în interiorul partidului, în acele şedinţe din care nu a ieşit nimic, de vreo şase luni de zile”.

Zgonea a ţinut să menţioneze că nu îşi aduce aminte de vreun Birou Permanent al PSD care să nu se finalizeze cu această temă ”extrem de stresantă pentru anumiţi colegi”. El a mai precizat că tot ceea ce a cerut, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost ”legalitate”. ”Toate procedurile care sunt în Parlament, cu privire la revocarea preşedintelui Camerei, toate procedurile privind excluderea unui membru de partid, să fie cele stabilite în lege şi să fie transparente”, a mai spus Zgonea.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

3 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

4 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”

5 „A vrut să mă interneze la nebuni! La copii nu renunț niciodată!”