Uite ce „liniște” e în PSD! Gâlceava primarilor pe grupul de Whatsapp al PSD Constanța

Uite ce „liniște” e în PSD! Gâlceava primarilor pe grupul de Whatsapp al PSD Constanța

O serie de capturi foto de pe un grup de Whatsapp al PSD Constanța scoate la iveală existența unei situații tensionate în cadrul organzației de la malul mării. Jurnaliștii Ordinea.ro au publicat mai multe fotografii obținute din interiorul partidului în care primari sau foști primari social-democrați (cu preponderență cei din mediul rural) își împart acuzații și se răfuiesc, acuzându-se de trădare în diferite episoade.

Într-un dintre secvențe, primarul comunei Agigea, Cristinel Cârjaliu, este nostalgic după fostul președinte al CJC, Nicușor Constantinescu, și spune că ”nu se simte reprezentat de actuala conducere a PSD Constanța”. Primarul intră în contre cu alți colegi primari și este susținut de un primar cu probleme penale care se plânge că procurorii DNA Constanța îl anchetează pe nedrept, arată discuțiile publicate de Ordinea.ro.

Din discuții se vede că Felix Stroe și Decebal Făgădău, șefii organizațiilor judeațeană și municipală, nu zăbovesc mult în gâlceava primarilor și părăsesc grupul de Whatsapp. Cearta primarilor continuă și mai aprins după ce Stroe și Făgădău dispar de pe grupul intern.

Taberele din PSD Constanța

După plecarea lui Nicușor Constantinescu și a lui Radu Mazăre de la conducerea PSD Constanța, organizația s-a împărțit în mai multe tabere: cea condusă de Felix Stroe și facțiunea oamenilor fideli lui Nicușor Constantinescu – coordonată de Nicolae Moga (propunerea Vioricăi Dăncilă pentru Ministerul de Interne). În plus, există și facțiunea celor nemulțumiți de ambii lideri, condusă de fostul ministru al Turismului Mircea Titus Dobre, care a părăsit PSD pentru PRO România.

Discuțiile care au apărut în spațiul public demonstrează ruperea PSD Constanța în două facțiuni și poate fi o explicație pentru scorul dezastruos pe care partidul l-a înregistrat la alegerile europarlamentare. După 26 mai, din cauză că în fiefurile PSD Constanța au fost înregistrate scoruri foarte slabe, pe plan local s-a vehiculat ipoteza unei sabotări a actualei conduceri a partidului de către tabăra primarilor fideli lui Nicușor Constantinescu, în speranța că Stroe va fi aruncat din barcă de Liviu Dragnea, apropiat de fostul președinte CJC.

Felix Stroe, președintele organizației județene PSD Constanța, a declarat pentru G4Media.ro că nu vrea să comenteze în niciun fel ce a spus primarul din Agigea pe grupul de Whatsapp: ”Fiecare are dreptul la liberă exprimare. Este dreptul dumnealui și nu vreau să comentez în niciun fel ce a spus domnul primar”, a declarat Stroe.

Decebal Făgădău, președintele organizației municipale PSD Constanța, a declarat pentru G4Media.ro că este adeptul ”spălării rufelor murdare în familie”, dar că libertatea de exprimare este ”firească și sănătoasă”: ”În organizația județeană a PSD Constanța există libertate de exprimare și încurajez dezbaterile, dialogul pe orizontală și pe verticală. Așa este firesc și sănătos. Însă, am fost și sunt adeptul spălării rufelor în familie, nu în public”, a declarat Făgădău.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!