Uite cine a CUMPĂRAT STEAGUL lui Avram Iancu!

Uite cine a CUMPĂRAT STEAGUL lui Avram Iancu!

Drapelul lui Avram Iancu, care a fost scos la vânzare miercuri seară, la Bucureşti, într-o licitaţie Artmark dedicată lui Corneliu Vadim Tudor, a fost adjudecat cu 105.000 de euro de omul de afaceri Adrian Thiess, după cum a confirmat acesta, pentru MEDIAFAX.

Drapel de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu, pictat pe piele, este considerat o raritate absolută, fiind datat jumătatea secolului al XIX-lea. Acesta a fost scos din nou la vânzare, miercuri seara, la Bucureşti, la casa de licitaţii Artmark, evenimentul având loc la peste doi ani de la conflictul dintre fostul lider al PRM Corneliu Vadim Tudor, decedat în 2015, şi Gheorghe Funar, care şi-au disputat acest steag.

Preţul de pornire pentru steagul lui Avram Iancu a început de la 5.000 de euro, lupta fiind foarte strânsă între licitatorii prezenţi la Palatul Cesianu Racoviţă din Bucureşti (sediul Artmark) şi persoane care au licitat online şi care nu au dorit să îşi dezvăluie identitate. Printre cei care au licitat la eveniment s-au numărat şi reprezentanţi ai lui Gigi Becali, dar şi ai autorităţilor locale din comuna ardeleană Horea.

În final, drapelul lui Avram Iancu a fost adjudecat pentru 105.000 de euro (la care se adaugă comisionul casei de licitaţii, n.r.) de o persoană care a licitat online şi a cărei identitate nu a fost dezvăluită de reprezentanţii Artmark. Potrivit informaţiilor MEDIAFAX, cumpărătorul steagului este omul de afaceri Adrian Thiess.

Contactat de MEDIAFAX, Adrian Thiess a confirmat că a cumpărat steagul lui Avram Iancu, precizând însă că nu vrea să îl ţină pentru el şi, în această chestiune, vor fi implicate în final peste 20 de persoane.

"Este un bun important al românilor şi nu l-am cumpărat eu pentru mine, ci împreună cu mai mulţi prieteni de-ai mei. I-am informat despre această idee, pentru că până la urmă dacă suntem buni români, cum credem fiecare dintre noi şi sunt convins că toţi suntem, trebuie să facem şi noi anumite gesturi la un anumit moment. Şi le-am comunicat acest lucru, le-am trimis un mesaj. Am o listă cu aproximativ 30 de persoane importante din România, oameni de afaceri, care au capacitatea de a face un gest mai deosebit. Aşa că decât să cheltui o sumă de bani importantă pe un lucru mai puţin relevant, mai bine eşti parte a ceva pentru istoria noastră. N-am luat o secundă în considerare să cumpăr acest bun şi să mi-l pun în casă (...). Eram convins că va fi cineva care va face acest lucru şi ideea a fost că dacă suntem mai mulţi şi putem face un gest să alocăm o sumă pentru acest lucru, este ok. Urmează evident să-l punem la dispoziţia mai multor muzee, care să-l expună în toată România, să-l vadă toată lumea (...) Nu l-am cumpărat eu pentru mine, a fost o chestiune la care probabil într-un final vom fi 20 şi ceva de persoane", a spus Adrian Thiess.

Acesta nu a dorit să dezvăluie identitatea persoanelor care vor fi implicate în această achiziţie. "Ei vor hotărî dacă vor să fie nominalizări sau nu. Sunt oameni importanţi, sunt oameni mai discreţi, sunt oameni care sunt foarte cunoscuţi. Pur şi simplu i-am informat foarte direct şi foarte scurt despre faptul că pot fi parte la o chestiune importantă. Au reacţionat foarte prompt, ceea ce sincer mă încântă extraordinar de mult. Puteam să-i invit la un weekend la Paris, la nu ştiu ce petrecere. Pentru mine personal este un lucru extraordinar, mă bucur că am putut să fac asta", a spus Thiess.

Întrebat dacă achiziţia drapelului lui Avram Iancu este un gest de imagine, având în vedere că Adrian Thiess şi-a anunţat candidatura la Primăria Capitalei, acesta a răspuns: "Asta cu candidatura este o chestiune foarte relativă şi nu face parte din prioritatea mea în momentul de faţă".

Totodată, Adrian Thiess a spus că nu se consideră a fi un colecţionar, deşi a precizat că îi place arta. "Nu sunt un colecţionar, cred că toţi care participă la o licitaţie sunt colecţionari într-o formă sau alta. Sigur că îmi place arta, dar nu sunt un client al casei de licitaţii Artmark", a mai spus Thiess.

Pe de altă parte, prezent miercuri seară la licitaţia de la sediul Artmark, fostul senator Marius Marinescu a spus că este reprezentantul familiei lui Corneliu Vadim Tudor, din a cărui colecţie a făcut parte drapelul lui Avram Iancu.

"Este un succes aparent, pentru că acest steag are o valoare inestimabilă, fiindcă i-a unit pe români. Este simbolul naţiunii române. Am vorbit cu familia domnului Vadim Tudor şi cu un ochi râde şi cu unul plânge. Cu aceşti bani o să ducă mai departe visul domnului Corneliu Vadim Tudor, revista România Mare, iar cu un ochi plânge, fiindcă acest steag al lui Avram Iancu făcea parte din patrimoniul familiei. Speră şi familia ca acest steag să fie expus într-un loc public, unde toţi iubitorii de istorie să vină să îl admire, fiindcă sunt mulţi patrioţi în România", a declarat Marius Marinescu, pentru presa prezentă la licitaţie.

În octombrie 2013, drapelul lui Avram Iancu "făcea faţă conflictelor juridice", care în prezent au încetat. "Abia acum, în 2016, odată conflictul juridic încetat, îşi joacă adevărata şansă de a intra într-un circuit public, prin intrarea în colecţia unei instituţii culturale de prestigiu sau destinul de a aparţine unui român adevărat, încrezător în recuperarea simbolurilor identităţii naţionale", au explicat reprezentanţii Artmark, pentru MEDIAFAX, în luna ianuarie, când au anunţat că drapelul va fi scos din nou la licitaţie.

Totodată, în octombrie 2013, când a fost scos pentru prima dată la licitaţie de către Artmark, la un preţul de pornire de 10.000 de euro, drapelul lui Avram Iancu a făcut obiectul unei dispute între proprietarul său, Corneliu Vadim Tudor, şi Gheorghe Funar. Funar a spus la momentul respectiv că Vadim Tudor că nu are dreptul să scoată la licitaţie acest drapel, întrucât el ar aparţine PRM, partid căruia ar fi fost dăruit de către o persoană. De asemenea, Funar l-a dat în judecată pe Vadim Tudor, fapt pentru care steagul respectiv a fost retras de Artmark de la licitaţia respectivă.

În 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor a decedat, iar Gheorghe Funar nu s-a mai îndreptat în privinţa steagului lui Avram Iancu şi împotriva moştenitorilor acestuia, fapt pentru care familia lui Vadim Tudor a decis scoaterea la licitaţie a drapelului, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai Artmark.

Pe de altă parte, în octombrie 2013, Ministerul Culturii (MC), condus la momentul respectiv de ministrul Daniel Barbu, a anunţat că MC sau o altă instituţie publică ar putea să achiziţioneze acest "preţios obiect", în cazul în care se va confirma că steagul a aparţinut lui Avram Iancu. Această afirmaţie a rămas însă doar la stadiul de intenţie, nefiind demarată nicio procedură din partea Ministerului Culturii pentru achiziţionarea acestui drapel, au spus reprezentanţii Artmark, pentru MEDIAFAX.

Steagul a fi scos la vânzare în cadrul unei licitaţii dedicate lui Corneliu Vadim Tudor, care a avut loc miercuri seară, la sediul Artmark din Bucureşti.

La această licitaţie au fost scoase la vânzare aproape 500 de obiecte, între care s-a numărat şi un bust al lui Mihai Eminescu, care a decorat biroul lui Corneliu Vadim Tudor şi care a avut un preţ de pornire de 50 de euro. Acesta a fost cumpărat cu preţul de 300 de euro.

Totodată, au fost scoase la vânzare cu acest prilej mai multe manuscrise al lui Nicolae Iorga, care au fost adjudecate cu preţuri cuprinse între 175 de euro şi 300 de euro, o scrisoare a romancierului Victor Hugo şi o scrisoare a romancierului Honoré de Balzac, purtând semnătura olografă (fiecare adjudecată cu suma de 1.800 de euro) şi o depeşă transmisă de Împăratul Napoleon Bonaparte, purtând semnătura olografă (cumpărată cu 2.200 de euro).

Cine este Adrian Thiess

Membru al masoneriei, Adrian Thiess a fost candidat parlamentar la Aliantei DA si om de încredere al actualului ministru Vasile Blaga înainte ca acesta sa candideze pentru primaria Bucurestiului.

Pana in septembrie 2001, Adrian Thiess a fost consilierul personal al presedintelui Ion Iliescu.

În campania pentru Oprescu, activitatea lui Adrian Thiess a cuprins, între altele, si colectarea de fonduri, în jurul banilor strânsi pentru Oprescu aparând controverse despre adevarat destinatie la care au ajuns.

Adrian Thiess, Cornel Comsa si Victor Dumitriu, s-au ocupat de campania lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei.

Francmasonul Adrian Thiess s-a remarcat si ca un om de afaceri prosper, care a investit în mai multe domenii de activitate.

Tatal Alexandrei Thiess are o firma care se ocupa de comertul online si detine canalul de televiziune TeleShop 24, post de televiziune care are ca obiect de activitate comertul.

Thiess este actionar si la firma Eurostar Catering Expres, operatorul national pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Sageata Albastra, rapid si accelerat.

Thiess mai detine împreuna cu sotia sa, Elena Delia Thiess, înca trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874.

Impreuna cu Mihai Craiu, Adrian Thiess a deținut cotidianul Puterea!

În urmă cu trei ani Adrian Thiess s-a remarcat atunci cand a organizat la Bucuresti o intalnire intre doi dintre cei mai importanti oameni ai Planetei: vicontele Etienne Davignon, presedintele grupului Bildenbergm, si Richard Haass, presedintele Consiliului pentru relatii externe al SUA.

Cam atat despre CV-ul masonului Adrian Thiess. Un CV care contine toate ingredientele care definesc un om influent: mason, consultanta politica si electorala, mass media, afaceri.

Thiess a fost elevul lui Klaus Iohannis, la Sibiu, în timpul liceului.

Thiess a fost un apropiat al staff-ului de campanie al lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din 2014.

Thiess este acţionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul naţional pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Săgeata Albastră, rapid şi accelerat. Thiess mai deţine împreună cu soţia sa, Elena Delia Thiess, încă trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center si Casa Elegance D&A 1874.

Adrian Thiess a declarat pentru Q Magazine, că va candida la Primăria Capitalei. “Cred că este momentul să fac pasul în faţă, să ies din umbră, unde am sprijinit victoriile altora, şi să lupt pentru propria mea victorie”, a declarat Thiess.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Vouă a ce vă miroase? / Structura centrală a DNA a preluat abia după 7 ani un uriaș dosar de corupție din Sibiu!

3 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

4 O româncă face carieră într-unul dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din Turcia

5 Rareș Bogdan / Îl asigur pe Ludovic Orban că va avea un contracandidat „foarte puternic” la șefia PNL