Uite o chestie care pare un tun clasic marca PSD

Uite o chestie care pare un tun clasic marca PSD

În timp ce premierul Nicolae Ciucă cere tuturor instituțiilor din subordine economii drastice, vicepremierul și ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, mută Transporturile într-un sediu de lux, unde va plăti o chire consistentă, deși deține Palatul CFR, dezvăluie defapt.ro .

În noul sediu vor ajunge doar 200 de angajați ai ministerului, adică o treime, respectiv cei care ar lucra cu fonduri europene.

La 10 aprilie, o directivă confidențială a premierului cerea ca toate ministerele și instituțiile subordonate Executivului să reducă cu 6% cheltuielile. „Măsurile identificate vor fi transmise Guvernului pănă cel târziu la data de 12 aprilie 2023”, se arată în document.

Ministerul Transporturilor nu a explicat, public, până acum, de ce mută o parte din funcționarii instituției într-o clădire deținută de o firmă privată, unde va plăti chirie. Dacă motivele erau legate de riscul seismic, nu se poate explica de ce o parte din funcționarii ministerului, precum și structuri subordonate, rămân în așa-numitul Palat CFR, finalizat în 1950, și unde se află de zeci de ani sediul Transporturilor.

Palatul CFR

Potrivit datelor de pe site-ul ministerului Transporturilor, contractul de închiriere este pe șapte ani – 84 de luni – și va costa contribuabilii 12 milioane de euro. Procedura de atribuire a fost: „Procedură proprie într-o singura etapă – offline”. La ea a participat un singur ofertant, care a și câștigat: River Tower Project SRL.

Chiria lunară este de 115.290 Euro fără TVA.

Lux doar pentru funcționarii care absorb fonduri

„Contractul ce urmeaza a se încheia între Ministerul Trasporturilor si Infrastructurii (MTI) – structurile care gestionează fonduri europene în calitate de AM/OI din cadrul MTI şi ofertantul desemnat câștigător consta în inchirierea spatii de birouri necesare desfasurarii activitatii structurilor care gestionează fonduri europene în calitate de AM/OI din cadrul MTI compartimentate complet mobilat pentru 193 de persoane.

Imobilul/spațiul de birouri ce face obiectul închirierii trebuie să fie complet echipat inclusiv mobilat mai putin echipamente IT cu dotări și instalații tehnice, utilități, locuri de parcare necesare desfășurării în condiții corespunzătoare a activității structurilor care gestionează fonduri europene în calitate de AM/OI din cadrul MTI”, se arată în descrierea contractului.

Noul sediu al funcționarilor lui Grindeanu

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (este – n.red.) primul chiriaș ancoră din clădirea London din Sema Parc. Dezvoltatorul River Development anunță închirierea unui spațiu de 3.780 mp Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în clădirea London din Sema Parc, în urma unui proces de licitație la care a participat și la care a fost declarat câștigător”, a anunțat, pe site, câștigătorul licitației.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro