Uite o ȘTIRE CU PARFUM de DNA!

Uite o știre cu parfum de DNA! Adică de bine... Nici nu mai întrebăm de ce până acum nu s-a făcut nimic. ANAF va primi de la o firmă elvețiană servicii de acces la o bază de date cu 120 milioane de companii din toată lumea!

Firma Bureau Van Dijk Editions Electroniques din Elveția va furniza Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) servicii de acces la o bază de date care conține informații despre aproximativ 120 milioane de firme, localizate în 200 de state de pe toate continentele și care vor fi utilizate în activitatea de control.

Contractul a fost încheiat pe 4 ani pentru 1,88 milioane de lei, fără TVA, suma fiind identică valorii estimate prin anunțul de participare al licitației, dezvăluie Profit.ro.

Bureau Van Dijk Editions Electroniques a fost singurul ofertant.

Baza de date va permite accesul la rapoartele standard ale companiilor (anuale, semestriale etc.), în care sunt prezentate informații privind codurile CAEN, numărul de angajați, stare curentă (activ, inactiv), date generale despre companie, afiliați, informații financiare (cifra de afaceri, profit și altele pentru cel puțin 5 ani consecutivi) aferente activității derulate din contul de profit și pierdere, bilanț, alte situații financiare și alte date. 

În cazul companiilor multinaționale, ANAF vrea acces la date despre grup (diagrama grupului, sucursale, filiale, sedii permanente etc), afiliați pe categorii de dețineri, directe și indirect, procent din dețineri, acționariat și consiliu de administrație, cu prezentarea tuturor interpușilor până la deținătorul final.

Baza de date va permite căutarea de informații după criteriul geografic (România, Uniunea Europeană, internațional – cel puțin SUA, Canada, America Centrală și de Sud, Asia – cel puțin Japonia, China, după numele companiei, indicatori financiari, număr de angajați și coduri CAEN.

De asemenea, baza de date va conține informații despre legislația aferentă prețurilor de transfer în alte jurisdisdicții fiscale.

“Actualizarea bazei de date se va realiza online ori de câte ori vor exista date noi disponibile, acest fapt fiind obligația prestatorului”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Bureau Van Dijk Editions Electroniques este deținută de fondul de investiții EQT VI, parte a grupului EQT, unul dintre cei mai mari jucători pe piața de private equity din nordul Europei.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

3 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

4 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

5 Poluare masivă în București miercuri dimineață / Ard fecalele de la o fostă fermă de porci dintre Periș și Ostra…

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!