Uite și o notăriță de București, „fruntașă pe ramură” la DNA

Uite și o notăriță de București, „fruntașă pe ramură” la DNA

Unul dintre cei mai faimoși notari din Capitală, Lidia Seceleanu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA în al doilea dosar corupție în legătură cu eliberarea unor certificate de moștenitor în baza unor acte falsificate de către membrii unei rețele de „vânători de moșteniri”. Rețeaua se folosea de bătrâni – unul poreclit „Moș Pendulă” – care aveau rolul de „săgeți”, fiind trimiși să facă demersuri pentru intrarea în posesie a unor proprietăți rămase de pe urma unor persoane decedate, fără ca aceștia să aibă vreo legătură cu defuncții, scrie ziare.com .

În perioada 2021 – 2022, o persoană al cărei nume este „Mihaela” a apelat la notarul public Lidia Simona Seceleanu pentru a obține mai multe certificate de moștenitor pe baza un documente falsificate, implicit să obțină bunurile mobile sau imobile deținute de către defuncți, conform unui denunț înregistrat la DNA pe 20.02.2023.

  • „Totodată, prin folosirea de acte false, „Mihaela” ar încerca să obțină titlul de proprietate asupra unui imobil cu mai multe apartamente din București, zona Mihail Kogălniceanu.
  • Denunțătorul a menționat că a luat la cunoștință că „Mihaela” lucrează în cadrul A.N.A.F. și că, pentru obținerea actelor false de moștenire, a discutat direct cu notarul public Seceleanu Lidia Simona.
  • De asemenea, persoanele fără moștenitori în numele cărora au fost falsificate acte de moștenire ar proveni din rândul Comunității Evreilor din România”, se arată în rechizitoriul DNA.

În urma investigațiilor efectuate de procurorii DNA s-a stabilit că numita „Mihaela” este Mihaela Mitrea și s-a confirmat faptul că aceasta, împreună cu soțul său Gabriel Alexandru Mitrea, fie direct, fie prin intermediari, cu complicitatea notarului public Seceleanu Lidia Simona, în cursul anilor 2017 – 2022, a obținut mai multe bunuri, precum apartamente sau sume de bani de valoare mare, prin falsificarea unor testamente.

  • „În acest sens, în arhiva BNP Nemesis deținută de către notarul public Seceleanu Lidia Simona au fost identificate dosare succesorale în care, în baza unor documente de moștenire falsificate, dar și prin încălcarea atribuțiilor legale, notarul public menționat a eliberat certificate de moștenitor pentru soții Mitrea și alte persoane interpuse ale celor doi, una dintre aceste persoane fiind Teodor Cristian Orban.
  • De asemenea, Teodor Cristian Orban a fost folosit de către soții Mitrea și de către notarul public Seceleanu Lidia Simona și pentru depunerea unor declarații de martor în procedurile succesorale.
  • În urma cercetărilor efectuate au rezultat probe cu privire la faptul că Mihaela Mitrea și Gabriel Alexandru Mitrea, împreună cu alte persoane apropiate, au apelat la notarul public Seceleanu Lidia Simona pentru a dezbate mai multe succesiuni de pe urma unor defuncți care nu aveau moștenitori, prin folosirea unor testamente falsificate (autentice sau olografe), dobândind astfel imobile și sume de bani, în mod nelegal”, se mai arată în documentul citat

„Săgețile” grupării și contraprestațiile Lidiei Seceleanu

Soții Mitrea au apelat la Teodor Cristian Orban și Mihail Dan Ionașcu pe care i-au folosit drept „săgeți” menționându-i în testamentele folosite la notarul Seceleanu Lidia Simona, în final beneficiind de sumele de bani provenite din vânzarea imobilelor obținute în mod fraudulos.

Inculpatul Teodor Cristian Orban a fost și este și în prezent îngrijit și adăpostit de către soții Mitrea în unul din apartamentele pe care cei doi le folosesc în imobilul din Bulevardul Mihail Kogălniceanu nr. 29, Sector 5.

De exemplu, Mihaela Mitrea prin intermediul Teodor Cristian Orban, a încercat să obțină și sumele de bani pe care le deținea în conturi bancare unul dintre defuncți. Astfel, Teodor Cristian Orban s-a deplasat la două bănci, unde a solicitat retragerea sumelor respective de bani, folosindu-se de acte false.

Conform rechizitoriului, Mihaela Mitrea a ajutat-o pe Lidia Simona Seceleanu, intervenind pe lângă un funcționar I.T.M. care trebuia să aplice o amendă substanțială biroului notarial pentru o serie de nereguli constatate.

Mihaela Mitrea a obținut o diminuare importantă a amenzii respective. Totodată, Mihaela Mitrea o ajuta pe Seceleanu Lidia Simona la ANAF sau în alte locuri „unde avea de plătit taxe sau existau probleme”.

Martorii din rechizitoriu au precizat că Mihaela Mitrea „are grijă de niște bătrâni pe care-i adăpostește într-o garsonieră și se folosește de aceștia ca și săgeți în dezbateri succesorale sau alte acte care produc consecințe juridice”.

Cum a ajuns „Moș Pendulă” în vizorul procurorilor DNA

Relația dintre soții Mitrea pe de o parte și persoanele în vârstă de care au grijă Ionașcu Mihail Dan (poreclit Moș Pendulă) și Teodor Cristian Orban a fost surprinsă în convorbirile telefonice purtate de aceștia.

Astfel, se poate observa că soții Mitrea îi găzduiesc pe cei doi bătrâni în locuințele pe care le dețin, le asigură hrana și o serie de tratamente medicale folosindu-i ca interpuși în activitățile infracționale derulate, rețin procurorii DNA.

Mitrea Mihaela: Păi da, că eu, după ce termin cu nea cutare ăsta, îl duc acasă, că l-am chinuit, de azi dimineață a stat nemâncat să-i facă endoscopie, să nu știu ce, știi? Îl duc acasă și mă duc la sediul principal, știi tu.

Popa Carmen Marilena: Da, da, da. Eu…

Mitrea Mihaela: Și am să pun problema altfel, eu, personal.

Popa Carmen Marilena: Știi că acuma eu nu…

Mitrea Mihaela: Pentru că, stai să-ți spun ceva.

Popa Carmen Marilena: Da.

Mitrea Mihaela: Cum… că acuma fac eu legătura de ce îl căuta DNA-ul pe… Moș Pendulă.

Popa Carmen Marilena: Î?

Mitrea Mihaela: Tare mi-e că căcatu' și pișatu' ăsta de secretaru' general al partidului ...[se amuză-n.n.]... să nu fi mâncat

rahat pe la Parchet…

Popa Carmen Marilena: Nu. Deocamda….

Mitrea Mihaela: Să încerce… stai oleacă. Să încerce să-și facă un 19. Știi ce-i ăla? Adică dai pe altu' în gât ca să scapi tu mai ușor.

Popa Carmen Marilena: Păi… o să-ți explice ea, că nu vreau eu să vorbim la telefon

Mitrea Mihaela: Îhî.

Popa Carmen Marilena: … Dar ei i-am zis. Deci, deocamdată nu.

Mitrea Mihaela: Da. Păi… vezi că mă duce mintea… și mai departe. Și atuncea o să-i explic și ei. „Duduiță! Băieți tineri și frumoși! Dacă cumva nu se încheie po… nu se astupă povestea, nu se pune batista pe țambal… eu îl iau pe tataie de mână și… fac eu denunțul, nu voi.”

Notarul Lidia Seceleanu mai are un dosar de corupție, în care a fost trimisă în judecată pe data de 6 iunie 2023, alături de notarul Eugenia Cuțaru.

Cele două au fost arestate preventiv pe data de 14 decembrie 2022, pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals. Între timp, ele au fost plasate în arest la domiciliu.

Procurorii DNA le acuză pe cele două că ar fi eliberat zeci de certificate de moștenitor contra unor sume de bani care ajungeau până la 2.000 de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat