Uite un articol și uite o întrebare: Or fi și bani chinezești în spatele ascensiunii lui Ponta în sondaje? Că Ponta și Huawei=love

Uite un articol și uite o întrebare: Or fi și bani chinezești în spatele ascensiunii lui Ponta în sondaje? Că Ponta și Huawei=love

Fără putință de tăgadă, implementarea rețelei 5G are o uriașă miză financiară. Fiind considerată o adevărată ”fabrică de bani” pentru mulți ani de zile de acum înainte, ceea ce și explică în bună măsură ”lupta de gherilă” care se dă nu doar în România, dar și în multe alte state eurpene pentru impunerea ”hegemoniei” 5G. Numai că așa cum se întâmplă de obicei, în România lucrurile deja au luat-o razna! Strategia liderilor politici de la București de a juca din nou ”la două capete” dovedindu-se de această dată mai păguboasă decât oricând.

Ambasadorul Zuckerman, ultimatum pentru guvernul român

Astfel că după nenumărate avertismente a căror duritate s-a întețit de-a lungul timpului, ieșirea publică de zilele trecute a ambasadorului american chiar că este în măsură să șocheze bună parte a opiniei publice. Dar nu și pe inițiații sistemului, care știu foarte bine de ce s-a umplut paharul răbdării partenerilor strategici americani și care a fost ”picătura” care a făcut să se reverse iritarea fără precedent la acest nivel a diplomatului Adrian Zuckermann. Cel care a dat practic un adevărat ultimatum părții române de a răspunde la informările agențiilor guvernamentale de peste Ocean,  care alertau atât serviciile secrete, cât și guvernanții să nu se mai joace ”cu focul HUAWEI”.

După cum susțin sursele noastre, partea americană punând la dispoziția ”beneficiarilor legali” detalii care ar proba ”legătura intolerabilă dintre compania HUAWEI și serviciul de spionaj al Armatei Republciii Populare Chineze, identificat drept Departamentul IV, cel care răspunde de spionajul electronic”! Însă cum decidenții români preferă doar să ”se împiedice” elegant, fără a lua însă o decizie care să supere vreuna din părți, din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră reiese că partea americană și-a pierdut deja răbdarea și SUA vor desface ”conservele expirate” ale vechii gărzi din SIE care s-aubaricadat pe linia HUAWEI.

Vlad Doicaru, nepotul spionajului ceaușist conduce HUAWEI

Un ”proiect de țară” implementat ”cu japca” de fostul premier Victor Ponta încă de când dezvoltarea rețelei 4G a fost făcută sub nasul generalului Silviu Predoiu strict în ”parametrii tehnici” care să favorizeze apoi compania condusă de Vlad Doicaru. Adică nimeni altul decât nepotul lui Nicolae Doicaru, fostul șef al ”Centralei” de spionaj ceaușist DIE în perioada 1959-1978.

”HUAWEI, un povider important pentru România”!

Însă dacă ambasadorul Statelor Unite ale Americii a răbufnit cu adevărat de-abia acum, asta nu înseamnă că tărășenia nu a început cu mulți ani în urmă, odată cu instalarea la Palatul Victoria a ”chinezului” Victor Ponta. Fostul premier deturnând mandatul său în fruntea Guvernului într-o adevărată obsesie de a face ”culoar” în România pentru compania acuzată de serviciile de contrainformații din SUA, Marea Britanie, Australia sau Canada că ar activa sub ”acoperirea” Departamentului IV, structura militară de spionaj electronic din cadrul Armatei Chineze.

”Ținta” Transelectrica, salvată de serviciile românești

Iar obediența pro-China a lui Victor Ponta a atins limite halucinante odată cu oferirea tuturor angajaților Guvernului României a câte unui performant telefon HUAWEI, drept mulțumire pentru participarea la organizarea controversatului Forum Europa de Est – China, organizat la București! Iar dacă structurile contrainformative românești, alertate de către vicepreședintele american de atunci, Joe Biden mai aveau vreun dubiu cu privire la posibila penetrare a celor mai înalte structuri guvernamentale de către spionajul militar chinezesc, Victor Ponta nu a făcut decât să inflameze și mai mult spiritele printr-o declarație care a făcut imediat înconjurul marilor Cancelarii occidentale. ” Nu întâmplător suntem una din primele țări din UE care își dezvoltă tehnologia 4G și Huawei va fi un provider important pentru companiile de telecomunicații din România”.

Dăncilă și Dragnea au promis, dar nu s-au ținut de cuvânt

Ceea ce a condus la apariția de urgență a unui raport contrainformativ incendiar, care a făcut furori inclusiv pe culoarele CSAT. Și care avertiza că astfel premierul Ponta înlesnește ”participarea HUAWEI la construcția sistemului de informații și comunicații naționale, la sistemul de monitorizare și supraveghere a traficului sau la proiectul rețelei integrate a Transelectrica, multe dintre acestea fiind sisteme critice pentru securitatea națională”. Iar cum marele favorit al licitației 5G era încă de atunci Sebastian Ghiță, resorturi nevăzute ale complicatei mașinării de constraspionaj a fiecărei țări au fost puse în mișcare pentru salvarea unor campanii strategice precum Transelectrica de căderea în mâinile unui pol străin de interese geo-globale ale statului român.

Povestea DIE continuă…

Însă în ciuda tuturor presiunilor internaționale ale partenerilor strategici, ale moratoriilor și angajamentelor externe asumate de la președintele Klaus Iohannis la fostul premier Viorica Dăncilă și chiar ale celui care era ”el lider maximo”, Liviu Dragnea, ”imperiul HUAWEI” din România tot nu se clatină! La fel ca în trecut, atunci când dacă suna telefonul scurt în biroul vreunui demnitar toată lumea se întreba dacă nu o fi cumva din nou Anca Alexandrescu, ”cureaua de transmisie” care părea însărcinată cu protejarea ”obiectivului HUAWEI”. Unul condus de Vlad Doicaru. Fiul lui Vladimir Doicaru.

Și nepotul lui Nicolae Doicaru, ”eminența cenușie” a spionajului ceaușist și care a condus Direcția de Informații Externe nu mai puțin de 19 ani. Iar ”saga” familiei Doicaru, uneori tragică, alteori cu momente de influență extremă la nivel inclusiv internațional pare a continua și până în ziua de azi. Legendată fiind și de puzderia de rezerviști SIE, marea lor majoritate apropiați de actualul consilier al lui Victor Ponta, generalul Silviu Predoiu. Și care fac ”zid” acum în jurul oricărei încercări de scoarere a companiei din procedurile pentru implementarea rețelei 5G.

Însă dacă zilele trecute ambasadorul Adrian Zuckerman a ajuns să declare fățiș că planul HUAWEI este de a spiona în România prin rețeaua 5G iar autoritățile române nu reacționaează, în ciuda memorandumului semnat cu SUA înseamnă că, gata, se trece la ”next level” al războiului tehnologic între Washington și Beijing. Unul la care americanii vor trece efectiv la deschiderea ”conservelor SIE” suspectate că ar sprijini inamicul public numărul unu al Administrației Trump. Iar primul politician român căruia i se va verifica din nou ”termenul de valabilitate” va fi Victor Ponta, acesta fiind deja identificat ca și o ”conservă expirată”… SURSA: National.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin