Ultima dorință a lui Ștefan Stan, rugbistul mort la doar 35 de ani. Mesajul soției sale

Ultima dorință a lui Ștefan Stan, rugbistul mort la doar 35 de ani. Mesajul soției sale

Federaţia Română de Rugby a anunţat, vineri, pe site-ul său oficial, decesul fostului jucător Ştefan Stan la vârsta de 35 de ani, care în 2019 suferise un accident rutier care i-a făcut apoi viața un calvar.

Ștefan Stan, îngrijit îndeaproape de soția sa. Foto Facebook

"Federaţia Română de Rugby anunţă cu tristeţe şi cu regret că fostul jucător Ştefan Stan, a încetat din viaţă la vârsta de 35 de ani. Victimă a unui grav accident rutier în 31 august 2019, în urma căruia a suferit leziuni grave ale coloanei, fiind diagnosticat cu paraplegie, în ultimii patru ani Ştefan Stan s-a luptat pentru fiecare zi de viaţă cu tratamente, recuperare şi noi intervenţii chirugicale. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se menţionează pe site-ul citat.

La scurt timp după ce Ștefan Stan a trecut în neființă, soția acestuia a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor sociale. ”Aseară, 18.08 2023, la ora 02:37, mi-am pierdut sufletul! Iubirea vieții mele a încetat din viață! Totul este fără rost, nimic nu are logică! Ștefan ”Fane Rugbystu” a făcut alegeri dinainte să se stingă din viață, alegeri referitoare la cum vrea să decurgă lucrurile după moartea lui!

Ștefan Stan, doborât de problemele din ultimii ani. Foto Facebook

Ștefan Stan, doborât de problemele din ultimii ani. Foto Facebook

Mulți dintre voi știți despre ce este vorba! Pentru toți prietenii lui Ștefan, cei care îl iubeau, cei care îl respectau, cei care îl admirau, vă cer să-i fiți alături la Capela Sfânta Vineri de pe Calea Griviței! (n.r. - până luni dimineață) P.S. Ștefan nu suporta coroanele și m-a rugat să vă transmit: `Să nu vă prind cu așa ceva la priveghiul meu”, a scris soția lui Ștefan Stan pe Facebook. Sportivul va fi incinerat, conform dorinței sale.

Fost component al loturilor naţionale de juniori U18, U19 şi U20 ale României, Ştefan Stan a început rugby-ul la juniorii clubului RC Griviţa, ca în ultimul an de juniorat să evolueze pentru echipa Liceului ''Aurel Vlaicu''. La începutul senioratului a plecat în Germania, unde a jucat timp de trei ani la Stusta Munchen, după care a revenit în ţară, pentru o scurtă perioadă, la Timişoara.

Și-au vândut toate bunurile pentru plata tratamentelor

Pasionat de motociclism, Ștefan Stan a avut un destin tragic. În 2019, el a suferit un accident rutier, în urma căruia a rămas paralizat. A fost supus unei intervenții chirurgicale, prin care i-au fost montate 6 șuruburi în coloana vertebrală. În cazul a doua dintre acestea, vertebrele s-au infectat, fiindu-i afectate oasele. El și soția sa au fost nevoiți să-și vândă casa, bijuteriile și toate bunurile de valoare pentru a acoperi costurile tratamentelor și a operațiilor.

În ultima perioadă, componenţii echipei naţionale de rugby a României s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri pentru acesta şi în ultimii doi ani au jucat purtând pe echipament, în meciurile oficiale, îndemnul "Donează pentru Ştefan Stan". Din păcate, trupul tânărului rugbist, odată un munte de om, a cedat vineri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”