Ultima membră a mişcării anti-naziste Trandafirul Alb a murit la 103 ani

Ultima membră a mişcării anti-naziste Trandafirul Alb a murit la 103 ani

Ultima membră rămasă în viaţă a organizaţiei Trandafirul Alb, care a ajutat mişcarea de rezistenţă împotriva regimului nazist condus de Adolf Hitler prin distribuirea de materiale de propagandă anti-nazistă în timpul războiului în Germania a încetat din viaţă la vârsta de 103 ani, a anunţat fundaţia, relatează joi agenţiile DPA şi AFP.

Traute Lafrenz Page | Foto Ralf Gunther via bz-berlin.de

„Traute Lafrenz-Page a murit la 6 martie în Carolina de Sud”, a declarat White Rose Foundation (Weiße Rose Stiftung) într-un comunicat, citat de Agerpres.

„Ea ar fi împlinit 104 ani în mai”, a precizat fundaţia.Născută la Hamburg în 1919, Lafrenz s-a mutat în 1941 pentru a studia medicina la Munchen, unde s-a împrietenit cu Hans Scholl, un important membru al mişcării Trandafirul Alb.

Ea a livrat la Hamburg materiale de propagandă anti-nazistă produse de grup şi a fost arestată în martie 1943 de Gestapo. A fost condamnată la un an de închisoare pentru „complicitate”, după care a fost arestată din nou. A fost eliberată de forţele americane în aprilie, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ulterior, ea a emigrat în Statele Unite unde şi-a finalizat studiile în medicină.Traute Lafrenz a fost onorată de Germania în 2019 pentru activitatea sa în cadrul rezistenţei anti-naziste din această ţară.

Hans Scholl şi sora lui, Sophie, alături de asociatul lor Christoph Probst, au fost executaţi de regimul nazist în urmă cu 80 de ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat