ULTIMA ORĂ Alți patru oligarhi ruși cer încetarea războiului după ce economia Rusiei a început să se scufunde rapid

ULTIMA ORĂ Alți patru oligarhi ruși cer încetarea războiului după ce economia Rusiei a început să se scufunde rapid

Patru puternici oligarhi ruși care controlează afaceri evaluate la miliarde de dolari, s-au poziționat luni împotriva războiului declanșat de liderul autocrat Vladimir Putin în Ucraina, transmite publicația economică rusă RBC . Duminică, alți doi afaceriști de top, Oleg Deripaska și Mihail Fridman, ceruseră la rândul lor încheierea rapidă a războiului.

Oleg Tinkov este fondatorul Tinkoff Bank , evaluată în 2021 la 4,7 miliarde de dolari: ”Acum, în Ucraina, oameni nevinovați mor în fiecare zi, acest lucru este de neconceput și inacceptabil! Statele ar trebui să cheltuiască bani pentru tratarea oamenilor, pentru cercetarea medicală împotriva cancerului. Suntem împotriva acestui război!”, a scris acesta pe Instagram.

David Yakobavșvili, fondatorul celei mai mari companii de lactate din Rusia (JSC Wimm-Bill-Dann): „Sunt pacifist și fac lucrări de caritate. Sunt sigur că oamenii pot să se pună de acord. Afacerile și diplomația au câștigat întotdeauna în fața războaielor, luați exemplul bătălia de la Poltava. În timpul acesteia, un grup de comercianți ruși s-a dus în Suedia, iar comercianții suedezi au ajuns la Moscova și părțile au găsit un limbaj comun. Așa cum spuneam în copilărie, pace în lume!”, a spus el pentru RBC.

Alexander Tynkovan, fondator al rețelei M.Video: „Premiul Nobel nu se dă în zadar. Este necesar să se tragă o linie între autoritățile ruse și poporul rus”.

Igor Rybakov , coproprietar al grupului TechnoNIKOL, evaluat la 2 miliarde de dolari: „Ieri mi s-a părut că va fi tam-tam politic dur, presiune etc., iar astăzi înțeleg că punctul fără întoarcere a fost depășit și aceasta va fi o chestiune care va atinge viața a milioane de oameni. Este trist”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale