ULTIMA ORĂ Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României

ULTIMA ORĂ Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE pentru afirmații ofensatoare și provocatoare la adresa României

Ministerul de Externe l-a convocat miercuri pe ambasadorul Federației Ruse la București după ce ambasada a publicat pe Facebook un articol cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”, potrivit unui comunicat al MAE.

Convocarea ambadadorului Valeri Kuzmin, cunoscut pentru retorica sa agresivă, vine în contextul altor luări de poziție ale ambasadei, potrivit MAE.

În urma convocării, miercuri, 11 mai 2022, ambasadorul rus a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice i-a atras atenția lui Kuzmin că este ”inacceptabilă folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj nepotrivit, ofensator și provocator la adresa României și a NATO, Alianță din care țara noastră face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate”.

De asemenea, secretarul de stat Iulian Fota a reamintit că în 22 aprilie 2022 MAE a transmis o Notă Verbală ”prin care și-a exprimat dezacordul, în scris, în termenii cei mai fermi, cu referire la declarațiile postate pe pagina de internet a misiunii diplomatice ruse privind războiul din Ucraina (text intitulat „Despre război şi pace în Ucraina”)”.

Totodată, MAE a atras atenția asupra ”modului dezumanizant și neconform cu realitatea” al descrierii războiului din Ucraina, pentru care partea rusă deține întreaga responsabilitate, și a reiterat îndemnul la maximă reținere în abordarea publică pe acest subiect, cu evitarea atitudinilor și mesajelor cu caracter provocator din partea Ambasadei, transmite MAE.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale