ULTIMA ORĂ Apar noi informații din anturajul lui Putin

ULTIMA ORĂ Apar noi informații din anturajul lui Putin

Publicația independentă rusă ”Agenții” , găzduită în străinătate pentru a nu fi supusă sancțiunilor Kremlinului, arată că cei mai mulți miniștri, șefi de mari companii de stat și oligarhi nu au știut până în ultima clipă că Vladimir Putin plănuiește invadarea totală a Ucrainei.

”Mulți oficiali de rang înalt – membri ai cabinetului de miniștri și șefi ai marilor companii de stat – nu erau pregătiți pentru decizia lui Vladimir Putin de a începe un război în Ucraina. Potrivit unuia dintre înalți oficiali, rezultă că „nu știa” că aceasta va fi o invazie la scară largă. Unii dintre ei au fost șocați de știrile despre introducerea trupelor. Potrivit unei surse apropiate guvernului, cabinetul se pregătea de sancțiuni ca răspuns la recunoașterea independenței LPR și DPR, dar nu avea cunoștință de decizia privind un război major”, arată publicația citată.

Ca urmare a lipsei de informații despre invazie, membrii guvernului nu au putut pregăti scenariile de răspuns la eventualele sancțiuni ale occidentului. Au existat câteva simulări legate de tăierea accesului băncilor ruse la sostemul SWIFT, dar nici una legată de înghețarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, potrivit site-ului rus.

„Totul este în aer”, a declarat o sursă apropiată Kremlinului despre starea de spirit dominantă în rândul angajaților de la Administrația Prezidențială. Dar este imposibil ca oficialii să demisioneze, pentru că o demisie ar fi văzută ca o trădare: „Poți demisiona doar pentru a intra la închisoare”.

Publicația ”Agenții” a fost fondată de jurnalistul de investigații Roman Badanin, fost redactor-șef al televiziunii independente Rain TV, închisă de guvernul rus chiar astăzi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski