ULTIMA ORĂ Austria, prima țară din Europa unde de anul viitor vor fi mai mulţi bătrâni decât copii şi tineri/România, principala sursă de migranți

ULTIMA ORĂ Austria, prima țară din Europa unde de anul viitor vor fi mai mulţi bătrâni decât copii şi tineri/România, principala sursă de migranți

Începând din anul viitor, în Austria vor trăi mai mulţi bătrâni de peste 65 de ani decât copii şi tineri sub 20 de ani, transmite publicația Kleine Zeitung, citată de Rador.

Până în 2040 numărul actual al populaţiei va creşte cu 6 procente, ajungând de la 8,88 milioane în acest moment la 9,45 milioane, atingând în 2080 cu 12% mai mult – 9,93 milioane. După cum a concluzionat joi directorul general al Institutului de statistică Tobias Thomas prezentând prognoza 2020, “Austria creşte şi Austria devine tot mai bătrână”.

În 2019 trăiau în Austria 1,75 milioane de persoane care nu se născuseră acolo, ceea ce corespunde unui procent de 20% din populaţia totală a ţării. Până în 2040 numărul lor va ajunge la 2,67 milioane, cu 53% mai mult decât în 2019.

Cele trei ţări din care provin cel mai des imigranţii au fost România cu 19.000 de persoane, Germania cu 17.000 de persoane şi, respectiv, Austria cu 13.000 de persoane care iniţial au emigrat, iar apoi s-au reîntors.

Sursa: Kleine Zeitung/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…