ULTIMA ORĂ Colaps total!/Rusia a pierdut 50% din personal în Harkov iar Brigada 64 Motorizată va fi desființată

ULTIMA ORĂ Colaps total!/Rusia a pierdut 50% din personal în Harkov iar Brigada 64 Motorizată va fi desființată

Pentru a evita încercuirea, forțele de ocupație ruse s-au retras din zeci de localități din regiunea nord-estică Harkov, ca urmare a contraofensivei fulgerătoare a forțelor de apărare ucrianene de la începutul acestei luni.

Federația Rusă a reacționat și a precizat într-un comunicat că forțele sale armate s-au „regrupat” pentru a continua ofensiva din Donețk, evitând să folosească termenul retragere.

Însă potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de Rador, trupele ucrainene au provocat ruşilor pierderi imense în timpul contraofensivei din regiunea Harkov.

Armata ucraineană precizează că, în timpul retragerii unităţilor Corpului 11 Armată din Flota Baltică, forţele Rusiei au pierdut peste 50% din personal şi mai mult de 200 de echipamente militare.

În plus, Brigada 64 Motorizată a Districtului Militar de Est şi-a pierdut peste 90% din personal, înregistrând morţi, răniţi, dezertori şi cazuri de "eliberare" ca urmare a refuzului soldaţilor de a participa la ostilităţi. Echipamentul brigăzii este transferat acum unităţilor serviciului de frontieră al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, iar unitatea militară urmează să fie desfiinţată.

SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”