ULTIMA ORĂ Colonelul care purta codurile nucleare ale Rusiei fost găsit împușcat

ULTIMA ORĂ Colonelul care purta codurile nucleare ale Rusiei fost găsit împușcat

Un eveniment neașteptat s-a petrecut în cercul apropiat al lui Vladimir Putin, un colonel rus, Vadim Zimin, care era însărcinat să transporte servieta care conține codurile secrete nucleare a fost găsit împușcat în casa sa de lângă Moscova. El s-ar afla în prezent în stare critică în spital, la terapie intensivă.

Se știe faptul că servieta cu codurile nucleare de lansare a focoaselor îl însoțește tot timpul pe președintele Rusiei. Zimin a avut grijă de aceasta, de când a preluat rolul de aghiotant al fostului președinte rus, Boris Elțîn, potrivit Metro.

Colonelul, pensionar din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB), a continuat în Serviciul de Securitate, ajungând la rolul de colonel în cercul restrâns din preajma lui Vladimir Putin.

Vadim Zimin a fost găsit împușcat în bucătăria apartamentului său din Krasnogorsk, regiunea Moscova. În acel moment, partenera sa, medic, nu se afla acasă, fiind plecată să trateze răniții din războiul lui Putin din Ucraina.

Împușcarea a avut loc în timp ce Zimin era cercetat penal pentru o presupusă luare de mită. El a fost în arest la domiciliu,deși a negat orice faptă. Presa rusă a raportat faptul că oficialul rus ”a încercat să se sinucidă”, după ce a băut cu fratele său.

Zimin a fost descoperit de fratele său, care ar fi fost în baie, în momentul împușcăturii. El zăcea într-o baltă de sânge, iar alături de acesta s-a găsit un pistol IZH 79-9TM.

Putin a fost fotografiat anterior alături de Zimin, care purta servieta cu codurile nucleare, în luna aprilie 2022, când președintele Rusiei a participat la înmormântarea politicianului Vladimir Zirinovski, de la Moscova.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

2 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir

3 De citit / Ruşii operează prima mişcare din noua cursă a demenţei nucleare

4 VIDEO Clanul Cocalarilor, luat cu asalt de mascați. Motivul: deținere de arme, furturi, cămătărie

5 Prinţul Charles ar fi acceptat trei valize cu câte un milion de euro de la un şeic