ULTIMA ORĂ Comisia Europeană va declanșa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupției și trucării achizițiilor publice

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană va declanșa mecanismul de stopare a fondurilor UE pentru Ungaria din cauza corupției și trucării achizițiilor publice

Comisia Europeană va declanșa sancțiuni financiare la adresa Ungariei, a anunțat luni Johannes Hahn, comisarul european pentru buget, într-un interviu pentru presa austriacă. Sancționarea Ungariei va fi realizată prin mecanismul pentru statul de drept, care permite oprirea fondurilor europene pentru țările care nu respectă principiile și valorile fundamentale europene.

Hahn a spus într-un interviu pentru ziarul Tiroler Tagezeitung că Ungaria e o țintă pentru sancțiuni din cauza corupției și a trucării licitațiilor publice. Comisarul Johannes Hahn a anunțat că va lucra împreună cu Ungaria și va pune în mișcare acest mecanism. El a mai spus că în acest moment Polonia nu este vizată de mecanismul statului de drept.

Reamintim că presa independentă maghiară a scris în repetate rânduri despre licitațiile majore cu fonduri europene câștigate de familia premierului Viktor Orban și de cei cîțiva oligarhi din proximitatea sa. De asemenea, Ungaria a refuzat să facă parte din nou-creatul Parchet European care analizează modul în care sunt cheltuite fondurile europene.

Ungaria pierde deja fonduri europene din PNRR, după ce Comisia Europeană a decis că Budapesta încalcă valorile europene.

Curtea Europeană de Justiție a respins în luna februarie plângerile Ungariei și Poloniei împotriva mecanismului statului de drept, ceea ce înseamnă că acum Comisia Europeană poate iniția proceduri împotriva statelor membre.

Parlamentul European a pus presiune constantă asupra Comisiei Europene pentru a declanșa mecanismul împotriva Poloniei și Ungariei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...