ULTIMA ORĂ Comisia juridică a eliminat pragul pentru abuzul în serviciu! Toate interceptările rămân în dosare!

ULTIMA ORĂ Comisia juridică a eliminat pragul pentru abuzul în serviciu! Toate interceptările rămân în dosare!

Coaliția de guvernare a hotărât să elimine pragul pentru abuzul în serviciu! Toate interceptările rămân în dosare! La ședința Coaliției care a decis aceste modificări au participat din partea PNL Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Iulian Dumitrescu, Dan Motreanu, Lucian Bode și Cătălin Predoiu. De la PSD au participat Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Alfred Simonis, Paul Stănescu, Gabriela Firea și Sorin Grindeanu.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat, marți, cu voturile coaliției PSD-PNL-UDMR, proiectele de modificare a Codul penal și a Codului de procedură penală, în forma transmisă de Guvern Parlamentului, prin care se permitea ca interceptările să fie folosite în dosare de corupție și fără niciun prag pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Update 17.46: Comisia juridică a adoptat cu majoritate de voturi în bloc și proiectul de lege privind Codul Penal în forma venită de la Guvern fără prag la abuzul în serviciu.

Update 17.44: Laura Vicol a supus la vot adoptarea formei venită de la Guvern, care a trecut.

Update 17.42: Laura Vicol a supus la vot eliminarea tuturor amendamentelor adoptate de Senat, care a trecut la vot, în vociferările reprezentanților USR.

„Puteți să țipați cât doriți că am gura mai mare decât dumneavoastră” – Laura Vicol.

Update 17.36: Laura Vicol insistă ca deputații din Comisia juridică să voteze în bloc eliminarea amendamentelor adoptate de Senat. Deputații USR îi explică faptul că nu se poate procedural face acest lucru.

„Eu nu mai înțeleg nimic, dragi colegi de la USR. Când facem modificări nu e bine, când revenim la forma de la guvern nu e bine” – Laura Vicol.

Update 17.31: Laura Vicol (PSD), șefa Comisiei juridice, a declarat: ”În urma unor discuții finalizate în acest moment în cadrul coaliției, se vor retrage toate amendamentale depuse atât la Senat, cât și cele discutate până acum și vom merge pe forma venită de la guvern. Amendamentele de la Cameră vor fi retrase, cele de Senat vor fi eliminate prin vot. Vom vota în grup eliminarea tuturor amendamentelor depuse de coaliție în Senat”.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro