ULTIMA ORĂ Contraatacurile armatei Ucrainei slăbesc poziția rușilor

ULTIMA ORĂ Contraatacurile armatei Ucrainei slăbesc poziția rușilor

Atacul forțelor ucrainene asupra trupelor rusești de la Severodonețk ar indica o scădere a puterii combative a armatei Moscovei, a transmis Institutul pentru studiul războiului.

Soldati in Ucraina Foto: Rick Mave/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Potrivit ultimului raport emis duminică de think tank-ul cu sediul la Washington, forțele ucrainene continuă contraatacuri limitate dar de succes împotriva pozițiilor deținute de trupele rusești peste tot în Ucraina, reușind inclusiv să recucerească mari zone din regiunea Luhansk Oblast unde se află Severodonețk, locul în care Rusia și-a concentrat majoritatea forțelor militare.

Potrivit institutului, contraofensiva ucraineană exercită o presiune care va continua să atragă atenția armatei ruse în regiunea Luhansk, lăsând celelalte poziții vulnerabile, mai ales în zona Harkiv și pe frontul de sud.

În cea de-a 103-a zi de război, tensiunile escaladează. Rusia a lovit cu rachete capitala Ucrainei, Kiev, atacul părând să reprezinte o schimbare de strategie din partea forțelor ruse. Forțele ucrainene continuă să respingă atacurile. În Severodonețk (estul țării), au preluat controlul a jumătate din oraș, spun oficialii ucraineni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…