ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și fostul șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei în anii '90, Ion Șoricică, au fost reținuți de DNA într-un dosar de corupție.

Potrivit surselor ziare.com Ion Joe Stoica și Ion Șoricică au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA și au fost introduși marți seara în arestul Poliției Capitale. Aceleași surse au declarat pentru Ziare.com că Stoica și Șoricică sunt acuzați că au luat mită 3.000 de euro pentru un trafic de influență.

În luna mai 2022, Ion Șoricică, la vremea respectivă șef al Biroului Accidente Ușoare din Poliția Capitalei a fost implicat într-un alt scandal. Sursele Ziare.com au declarat atunci că Ion Joe Stoica a fugit din birou și a sărit gardul unității pentru a scăpa de un control antidrog și antialcool, realizat inopinat la Brigada Rutieră.

La data de 12 iunie 1999, Evenimentul zilei publica pe prima pagină o fotografie cu şeful Brigăzii de Poliţie Rutieră din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, colonelul Ion Şoricică, în care acesta era înfăţişat dirijând minerii veniţi în Bucureşti în dimineaţa zilei de 14 iunie 1990, conform informațiilor publicate de IICCMER. După publicarea acestei fotografii, dar şi a unor investigaţii jurnalistice legate de implicarea lui Şoricică şi a fiului său în traficul cu maşini furate, conducerea Ministerului de Interne a hotărât, în ziua de 19 ianuarie 2000, destituirea lui Şoricică din funcţia de şef al Brigăzii de Poliţie Rutieră şi punerea sa la dispoziţia IGP.

În acest moment, Ion Șoricică este avocat.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum și-a pierdut Mihaela Rădulescu virginitatea

2 VIDEO „Președinta” României, în tandrețuri cu Boureanu la ziua lui Botezatu

3 Andrei Caramitru pune tunurile pe OMV: „Există suspiciuni de sabotare a economiei României și de furt generalizat”

4 Nouriel Roubini / „Se profilează mama tuturor crizelor economice”

5 Rareș Bogdan, noi informații despre intrarea în spaţiul Schengen