ULTIMA ORĂ Imagini spectaculoase de la capturarea în România a lui Carlos Ruben Ramirez din cartelul Jalisco Nueva Generation, unul dintre cele mai violente carteluri mexicane de droguri

ULTIMA ORĂ Imagini spectaculoase de la capturarea în România a lui Carlos Ruben Ramirez din cartelul Jalisco Nueva Generation, unul dintre cele mai violente carteluri mexicane de droguri

Poliția Română a dat publicității imagini de la capturarea, anul trecut în România, a lui Carlos Ruben Ramirez, unul dintre liderii cartelului Jalisco Nueva Generation, printre cele mai violente carteluri mexicane de droguri. Ramirez a fost prins în martie anul trecut în România, iar în iulie a fost extrădat în Statele Unite.

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Antidrog au fost ajutați de americanii de la DEA, Homeland Security și US Marshals. A fost o cerere de comisie rogatorie formulată de către Departamentul de Justiție al Statelor Unite, ”sub aspectul cercetării infracțiunilor de spălare de instrumente monetare, conspirație la spălare de bani, prelucrarea sau distribuirea cu scopul importării ilegale și importul de substanțe controlate, prevăzute de Codul Statelor Unite”, potrivit unui comunicat al Poliției române.

Operațiunea de capturare în România a lui Carlos Ruben Ramirez a fost parte a operațiunii de amploare desfășurată de Drug Enforcement Administration (DEA) , în care au fost făcute 230 de arestări și 11 mandate de percheziție.

Potrivit insightcrime.org, cartelul Jalisco Nueva Generation este condus de Nemesio Oseguera Ramos zis El Menche, pe capul căruia este o recompensă de 10 milioane de dolari.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!