ULTIMA ORĂ Încă un aliat al lui Putin a murit în condiții misterioase. Anatol Gerashchenko ar fi căzut pe scări

ULTIMA ORĂ Încă un aliat al lui Putin a murit în condiții misterioase. Anatol Gerashchenko ar fi căzut pe scări

Un fost aliat al lui Putin și expert în aviație de top a murit la Moscova în condiții misterioase, la fel cum s-a întâmplat și cu alte persoane aflate în anturajul președintelui Putin.

Anatoly Gerashchenko, fostul rector al Institutului de Aviație din Moscova (MAI), a murit după ce ar fi căzut, marți, pe scări, acesta suferind o serie de traumatisme, potrivit publicației „ The Sun“.

În această dimineață, Anatoly Gerashchenko, în vârstă de 73 de ani, a căzut de la înălțime, câzând câteva etaje de scări. Omul de știință a suferit răni incompatibile cu viața. Medicii care au ajuns la fața locului nu l-au putut salva pe profesor", a transmis un canal rus de pe aplicația Telegram, citând MAI. Gerashchenko lucrat ultima dată în funcția de consilier al actualului rector MAI, Mihail Poghosyan.

A ocupat funcția de rector până în anul 2015

Gerashchenko a lucrat la MAI din 1977, după ce a finalizat studiile superioare, fiind absolvent de inginerie electrică. Acesta a ocupat funcția de rector al institutului între 2007 și 2015.

Agenția de media de stat rusă TASS a transmis că universitatea analizează moartea acestuia: „În prezent, se formează o comisie care să investigheze acest fapt, care va include reprezentanți ai Ministerului Educației și Științei din Rusia, ai Inspectoratului de Stat al Muncii și ai Institutului de Aviație din Moscova”.

A intrat în conflict cu cei din anturajul lui Putin

Potrivit unor informații, Gherașcenko a intrat în conflict cu cei aflați în anturajul lui Putin, ceea ce a dus la îndepărtarea din funcția de rector în urmă cu șapte ani. În perioada respectivă, Dmitri Livanov era ministrul Educației și Științei, iar acum este implicat direct în războiul din Ucraina ca reprezentant special pentru relațiile comerciale și economice.

Un alt deces suspect este cel de la începutul acestei luni al lui Ivan Pechorin, care se ocupa de dezvoltarea vastelor resurse arctice ale Rusiei. Acesta ar fi căzut de pe o barcă în apele apropiate de insula Russky.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…