ULTIMA ORĂ Mercenarii ceceni ar fi ucis deja angajați ai centralei nucleare de la Zaporojie

ULTIMA ORĂ Mercenarii ceceni ar fi ucis deja angajați ai centralei nucleare de la Zaporojie

Informația a fost dată presei de reprezentantul delegației ucrainene la discuțiile cu Rusia, șeful grupării „Slujitorul Poporului”, David Arahamiya, relatează ziare.com

„În prezent, aceste instalații nucleare civile sunt controlate de așa-numiții kadyroviți, mercenari ceceni. Au ucis câțiva muncitori care se ocupau de securitatea centralei de ani, decenii. Ieri seară, în a treia noapte când a început atacul asupra acestor instalații, am informat întreaga lume internațională că nu o putem face și credem că nici măcar Rusia nu poate garanta că cecenii pot asigura securitatea. Ei pot șantaja Rusia mai târziu, să zicem, să dea independență Ceceniei sau ceva de genul acesta”, a spus Arahamiya.

Potrivit acestuia, de fapt, gruparea teroristă a confiscat instalațiile nucleare. Acest lucru ar trebui raportat presei străine pentru ca toată lumea să cunoască această problemă.

Arahamiya a adăugat că partea ucraineană și-a propus în discuții crearea unei zone neletale fără conflicte, la 30 km de centrala nucleară, astfel încât artileria să nu ajungă la toate instalațiile nucleare, dar până acum armata rusă nu a confirmat acest lucru.

„Așa se poate întâmpla și cu centrala nucleară din Ucraina de Sud din zona Nikolaev. Există și lupte mari acolo acum, credem că acest fapt este o mare amenințare a terorismului internațional asupra instalațiilor nucleare”, a spus oficialul ucrainean.

El a subliniat că, în ciuda faptului că delegațiile ucrainene și ruse sunt de acord, unii oficiali ruși vor trebui totuși să își asume responsabilitatea pentru ceea ce au făcut în Ucraina.

După cum a raportat Ukrinform, în noaptea de joi spre vineri, în urma bombardamentelor armatei ruse, a avut loc un incendiu la CNE Zaporojie. A fost înregistrată o lovitură la prima unitate de alimentare a centralei.

În timpul unei conversații urgente de vineri seară, președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyi au discutat despre situația legată de bombardarea și confiscarea centralei nucleare Zaporojie.

Zelensky a spus că armata rusă, care bombardează centrala nucleară Zaporojie, trebuie oprită imediat, altfel Europa va muri din cauza unui dezastru nuclear.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...