ULTIMA ORĂ Mobilizare de luptă în Rusia!/Rezerviștii, adunați de prin țară și aduși la granița Ucrainei cu blindate MT-LB

ULTIMA ORĂ Mobilizare de luptă în Rusia!/Rezerviștii, adunați de prin țară și aduși la granița Ucrainei cu blindate MT-LB

Rusia mută forțe aflate în rezervă în toată țara și le adună lângă Ucraina pentru viitoare operațiuni ofensive, potrivit ultimei evaluări a serviciilor de informații britanice. De asemenea, britanicii spun că militarii sunt transportați cu blindate MT-LB cu armură limitată și echipate doar cu mitralieră.

Soldati rusi in DonbasFoto: Dmytro Smolyenko / Avalon / Profimedia Images
  • O mare parte din noile unități de infanterie sunt desfășurate probabil cu vehicule blindate MT-LB luate din depozite ca mijloc de transport principal.
  • În timp ce MT-LB-urile au fost folosite anterior în roluri de sprijin de ambele părți, Rusia le-a considerat de mult timp nepotrivite pentru majoritatea transporturilor de infanterie din prima linie.
  • Acesta a fost proiectat inițial în anii 1950 ca un tractor pentru a trage artileria, având o armură foarte limitată și se poate monta doar o mitralieră pentru protecție.
  • În contrast, în februarie, la începutul invaziei, cele mai multe dintre primele unități de asalt aveau vehicule de luptă de infanterie BMP-2 în februarie, având o armură de până la 33 mm grosime și pe care se poate monta un tun automat puternic de 30 mm și un lansator de rachete antitanc.
  • În ciuda afirmației președintelui Putin din 7 iulie 2022 că armata rusă „nici măcar nu și-a început” eforturile în Ucraina, multe dintre întăririle sale sunt grupări ad-hoc, desfășurate cu echipamente învechite sau neadecvate.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro