ULTIMA ORĂ Numărul soldaților ruși morți în Ucraina este uriaș, după cum reiese dintr-un document al ministerului rus de Finanțe, cu plățile făcute către familiile militarilor uciși

ULTIMA ORĂ Numărul soldaților ruși morți în Ucraina este uriaș, după cum reiese dintr-un document al ministerului rus de Finanțe, cu plățile făcute către familiile militarilor uciși

Un presupus document al ministerului rus de Finanțe, cu plățile făcute către familiile militarilor uciși în Ucraina, arată un dezastru peste estimări. Documentul arată suma brută plătită până la 28 august către familiile celor morți. Împărțind această suma la cea oferită de regimul de la Kremlin fiecărei familii reiese un număr de morți care depășește chiar și cele mai dure predicții. Moscova nu a precizat niciodată câți soldați a pierdut în Ucraina, relatează defapt.ro .

Pierderile suferite de armata rusă le depășesc, după circa șase luni de război, cu mult pe cele din Afganistan, unde conflictul a durat zece ani. Circa 15.000 de soldați sovietici au murit în Afganistan, iar peste 50.000 au fost răniți – susține partea sovietică. Alte surse apreciază numărul morților între 18.000 și 26.000.

Document cu plățile făcute către familiile militarilor uciși

Potrivit documentului postat pe rețelele sociale, s-ar fi plătit, până la 28 august, 361,4 miliarde de ruble. Plata pe familie a fost de 7,4 milioane de ruble. Prin împărțire, rezultă că s-au făcut plăți către 48.838 de familii. Aceste plăți nu includ răniții sau pe cei dispăruți în luptă.

La 6 septembrie, armata ucraineană susținea că a ucis 50.150 de soldați ruși.

Documentul tradus Foto: Twitter

La 24 august, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, aprecia că Rusia a pierdut circa 80.000 de soldați în Ucraina – morți și răniți – mult peste ceea ce a pierdut în Afganistan, în ani de război.

În iulie, Richard Moore, şeful Serviciului britanic de Informaţii Externe (MI6), a declarat că un bilanţ de 15.000 de morţi în rândul militarilor ruşilor este „probabil o estimare prudentă”. Directorul CIA, William Burns, estimase și el, în iulie, la 15.000 numărul militarilor ruși morți în Ucraina de la lansarea invaziei, adăugând că numărul celor răniți e poate de trei ori mare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”