ULTIMA ORĂ Panică la Moscova, soldații lui Putin dezertează pe capete!

ULTIMA ORĂ Panică la Moscova, soldații lui Putin dezertează pe capete!

Este a 42-a zi de război în Ucraina și poziţia actuală a preşedintelui Vladimir Putin pare să slăbească tot mai mult, pe măsură ce soldații lui dezertează și se alătură forțelor militare ucrainene. Sau cel puțin astfel de informații parvin dinspre tabăra lui Zelenski.

Ucraina a anunțat înființarea Legiunii „Freedom of Russia” și sute de oameni și-au exprimat deja dorința de a lupta cu regimul lui Putin, inclusiv soldați ruși, anunță Kievul.

Au fost și peste 300 de cereri de înscriere în legiune într-o singură zi, a declarat marți, 5 aprilie, un reprezentant al legiunii. Cel care a vorbit era militar rus dezertor, trebuie precizat. Conferința s-a ținut la Kiev, informează agenția Interfax -Ucraina.

Legionarii ruși condamnă regimul lui Putin

Militarul în cauză a subliniat că legiunea este mare, dar nu a oferit numărul exact de soldați din motive de securitate.

„LEGIUNEA NOASTRĂ ÎI INCLUDE ȘI PE FRAȚII NOȘTRI DIN BELARUS. LEGIUNEA NOASTRĂ INCLUDE MILITARI ACTIVI ȘI PENSIONAȚI AI FEDERAȚIEI RUSE ȘI NU NUMAI. OAMENII VIN DIN DIFERITE ȚĂRI PENTRU A LUPTA ÎMPOTRIVA REGIMULUI LUI PUTIN”, A SPUS UN ALT REPREZENTANT AL LEGIUNII.

Potrivit Interfax, legionarii s-au predat forțelor ucrainene și apoi s-au alăturat legiunii. De asemenea, au dezvăluit armatei Ucrainei informații prețioase ca să ajute forțele terestre și aeriene să învingă armat rusă, deoarece ei înșiși au participat în mod repetat la diferite exerciții pe teritoriul Rusiei.

Își doresc o „Rusie liberă”

Luptătorii legiunii au subliniat că nu există nicio operațiune specială pe teritoriul Ucrainei. „Aici se desfășoară un adevărat război împotriva populației civile”, a subliniat unul dintre legionari. Participanții la conferința de presă au cerut armatei ruse să se predea, să se alăture legiunii și să lupte împreună împotriva regimului lui Putin, „pentru ca într-o zi Rusia să devină o țară liberă”.

Agenția de presă Interfax i-a identificat pe cei trei legionari de la conferința de presă. Așezat în centru se află fostul comandant al departamentului HF 90600, S.A. Galkin. Al doilea militar rus dezertor este Evgeny Plotnikov, angajat al OMON Novokuznetsk, capturat de ucraineni în prima zi a invaziei. Cel de-al treilea este Andrey Chebotarevsky, din orașul Kargat, regiunea Novosibirsk. Cu toții au promis să lupte pentru Ucraina , menționează sursa citată.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”