ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragnea!

ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragnea!

Procurorii DNA au solicitat Primăriei Sectorului 1 să le predea mai multe documente privind serviciile juridice plătite de Poliția locală a Sectorului 1 în ultimii 4 ani, au declarat pentru G4media.ro surse judiciare.

Solicitarea a fost făcută în dosarul penal 70/P/2021. Procurorii Sorin Melnic și George Adrian Matei de la Secția I de Combatere a Corupției din DNA au cerut:

– toate hotărârile Consiliului Local al Sectorului 1 din perioada 2017 până în prezent prin care au fost aprobate achiziții de servicii juridice externe pentru Poliția locală a Sectorului 1

– procesele-verbale ale acestor sedințe de CL

– expunerile de motive ale primarilor, rapoartele de specialitate și avizele comisiilor de specialitate

Documentele trebuie predate la DNA până la data de 25 iunie 2021, potrivit acelorași surse.

În februarie, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezvăluit pe Facebook, că Mihai Drăgan, avocatul fostului primar PSD Daniel Tudorache, a fost plătit cu 2 milioane de lei între 2018 și 2020 de Poliția Locală a Sectorului 1.

Avocatul este cel care l-a reprezentat pe Dan Tudorache în procesele intentate în încercarea de a schimba rezultatul scrutinului organizat în septembrie 2020.

Potivit publicației Buletin de București, Poliția Locală a plătit foarte bine case de avocatură și avocați, deși are angajați la Serviciul Juridic. Aceștia și-au primit lefurile, deși responsabilitatea lor a reprezenta instituția în procese.

Și avocata lui Dragnea, Flavia Teodosiu, a încasat bani pentru servicii juridice, însă direct de la Primăria Sectorului1, nu de la Poliția locală a Sectorului 1.

Reamintim că procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, într-un alt dosar de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor. Procurorii susțin că apropiatul primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10 % din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri. Apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei cash. DNA arată că ”există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

Foto: Daniel Tudorache (InquamPhotos / Sabin Cirstoveanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Aproape că mă devora și dorea un act sexual oral fără prezervativ” / Prostituatele românce din Elveția, în prag…

2 Așa o fi? / Scârbos personaj! Jegoase încrengături!

3 VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcăria din Grecia

4 VIDEO Șoșoacă, în delir de vară: „Suntem singurul imperiu neînvins, imperiul belasgo-traco-geto-dac!“

5 EBA, în costum de baie de 600 de euro