ULTIMA ORĂ Poliția britanică a descoperit 39 de morți în remorca unui tir venit din Bulgaria

ULTIMA ORĂ Poliția britanică a descoperit 39 de morți în remorca unui tir venit din Bulgaria

Poliția britanică a descoperit 39 de morți într-o remorcă de tir din parcul industrial Waterglade din zona Essex de lângă Londra. Șoferul tirului, un tânăr de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, potrivit BBC și Reuters

Cadavrele au fost descoperite în urma unui apel al numărul de urgență făcut dimineață în jurul orei 01.40 (03.40 ora României). Parcul industrial Waterglade este situat pe Tamisa, la aproximativ 30 kilometri de centrul Londrei.

Potrivit autorităților, camionul a venit din Bulgaria, intrând duminică în Marea Britanie prin portul galez Holyhead.

”Suntem în procedura de identificare a victimelor, dar apreciem că aceasta ar putea să dureze mult”, a spus comisarul de poliție Andrew Mariner.

Echipajele de ambulanță sosite la fața locului au declarat decedate cele 39 de victime - 38 de adulți un adolescent.

Potrivit The Sun, faptul că autovehiculul a intrat în Regatul Unit prin Holyhead sugerează că a ajuns acolo cu un feribot, dinspre Irlanda, iar apoi a traversat țara pentru a ajunge, azi noapte, în zona industrială de lângă Londra.

Ministrul de interne Priti Patel a spus că este ”șocată și întristată de acest incident absolut tragic”.

Cazul de acum pare similar cu cel din august 2015, când 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. În 2018, șeful rețelei de trafic cu migranți, un afgan, și trei complici bulgari, a primit fiecare câte 25 de ani de închisoare. Alți nouă bulgari din rețea au primit și ei pedepse cu închisoarea, dar mai mici.

Ultima oară când o tragedie de asemenea amploare a avut loc în Marea Britanie a fost în iunie 2000, când 58 de chinezi au fost găsiți morți într-un comion ce venise cu feribotul din Belgia. În acest dosar au fost condamnați șoferul olandez și nouă chinezi care activau într-o rețea de trafic de migranți.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina