ULTIMA ORĂ „Predați-vă sau veți fi eliminați”/Trei batalioane rusești, aproape 2000 de soldați, sunt total încercuite la Herson!

ULTIMA ORĂ „Predați-vă sau veți fi eliminați”/Trei batalioane rusești, aproape 2000 de soldați, sunt total încercuite la Herson!

Insider.ru scrie că trei grupuri tactice de batalioane rusești sunt total încercuite in zona Herson și au cerut Ucrainei un „coridor verde”. In timpul contraatacului ucrainean, aproximativ 2000 de militari rusi s-au trezit total incercuiti langa Visokopolia.

Surse din cadrul Fortelor Armate ucrainene, aflate in prezent pe teren, au confirmat pentru The Insider ca comandantii rusi ai unitatilor incercuite i-au contactat. Potrivit serviciilor de informatii ucrainene, un total de trei grupuri tactice de batalioane (BTG), inclusiv o companie de forte speciale si un grup de tancuri, sunt incercuite in apropiere de Visokopolia. Surse din cadrul fortelor armate si al serviciilor de informatii vorbesc de aproximativ 2.000 de militari. Aceasta cifra a fost confirmata pentru The Insider de o sursa apropiata Ministerului ucrainean al Apararii.

Ucraina a refuzat cererea inamicului privind un coridor verde pentru ca mii de soldati sa iasa din regiunea Herson. Ucraina le cere acestora sa predea trupele si echipamentele, in caz contrar vor fi eradicati.

Potrivit Insider.ru orasul Visokopilia este de cateva saptamani o zona de conflict, fiind la extremitatea nord-vestica a zonei aflate sub control rusesc. Se pare ca in acest oras se afla un comandament rusesc si a servit ca punct de lansare pentru atacurile din trecut asupra orasului Kryvyi Rih din nord.

Armata rusa se confrunta, de asemenea, cu probleme din cauza dificultatii de a transfera rezervele pe malul drept al Niprului, din cauza deteriorarii semnificative a ambelor treceri existente – podul Antonov din Herson si barajul de la Kakhovskaya HPP din Novaia Kahovka. Potrivit surselor Insider.ru , succesul operatiunii fortelor armate ucrainene de incercuire a trupelor rusesti la nord de Herson ar putea determina cursul intregii campanii sudice a armatei ucrainene.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale