ULTIMA ORĂ Președintele anunță că sunt 50% șanse să fie anticipate!

ULTIMA ORĂ Președintele anunță că sunt 50% șanse să fie anticipate!

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Ludovic Orban va rămâne premier chiar și în cazul unor alegeri anticipate, care, apreciază șeful statului, au o probabilitate de 50%.

Întrebat cine va fi premier în caz de anticipate, președintele a răspuns: „Nu contează, tot el va fi”.

În ceea ce privește alegerile înainte de termen, șeful statului a apreciat că „scenariul este 50% realist”.

În legătură cu procedura declanșării alegerilor anticipate, Iohannis a explicat că există două variante: fie premierul Orban demisionează, fie guvernul își angajează răspunderea pe un proiect de lege care să conțină mai multe măsuri pe care vrea să le impună și ulterior pică pe moțiune de cenzură. ”Alte variante sunt puțin probabile”, a declarat șeful statului.

Cine vrea acum anticipate sunt PNL și USR, a adăugat președintele.

Întrebat despre declarația lui Dacian Cioloș, care a spus în două zile că ”măcar în ceasul al doisprezecelea, președintele Iohannis și premierul Orban, să înțeleagă că singura soluție pentru salvarea României sunt alegerile anticipate”, Iohannis a spus că ”a sunat un clopoțel acolo în Parlament și s-a trezit domnul Cioloș”. „Să ne mai lase cu lecțiile astea!”

Iohannis îi recomandă lui Orban să mai aștepte cu 5G: „Ce licitație să faci? Huawei sau Huawei?”

Președintele Klaus Iohannis a recomandat Guvernului „să mai stea un pic” în ceea ce privește tehnologia 5G, în condițiile în care în prezent există un singur provider care are capacitatea de a o implementa.

„Ce licitație să faci pentru 5G? Huawei sau Huawei?”, a spus vineri șeful statului, în opinia căruia „nu este oportun să ne aruncăm cu capul înainte până nu apar și alți provideri”.

Iohannis a afirmat că nu se poate vorbi despre o piață concurențială în condițiile existenței unui singur provider, precizând că alte firme care lucrează pentru implementarea acestei tehnologii sunt „relativ aproape”.

Președintele a adăugat că implementarea acestei tehnologii presupune schimbări profunde pentru întreaga societate: „nu sunt dispus să luăm o decizie greșită pentru întreaga societate”.

Iohannis, despre Meleșcanu: M-am simțit „oarecum ciudat” să particip la o ședință „condusă de un vechi și cunoscut nomenclaturist”

​​Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că s-a simțit „oarecum ciudat” la ședința solemnă dedicată Revoluției, condusă de Teodor Meleșcanu, pe care l-a calificat drept „un vechi și cunoscut nomenclaturist”.

„Ce bine ar fi fost dacă ne-am fi hotărât la început pentru legea lustrației”, a declarat președintele, într-o întâlnire cu jurnaliștii.

Iohannis despre decizia judecătorilor de a refuza extrădarea cerută de Turcia a unei profesoare: ”Mi s-a părut că justiția română a făcut foarte bine”

 ”Mi s-a părut că justiția română a făcut foarte bine”, a declarat vineri președintele Klaus Iohannis când a fost întrebat despre decizia magistraților români de a refuza cererea regimului Erdogan de a extrăda o profesoară turcă.

Reamintim că judecătorii Curții de Apel București au respins pe 18 decembrie extrădarea profesoarei Bușra Zeynep Șen, de origine turcă. Ea fusese reținută de polițiști în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile regimului Erdogan.

Este a doua cerere de extrădare venită din Turcia, respinsă de justiția din România. În decembrie 2018, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea autorităţilor turce de extrădare a jurnalistului Kamil Demirkaya de la publicaţia Zaman România.

Cererile de extrădare în cele două cazuri au la bază acuzația de colaborare cu gruparea lui Fetullah Gulen, acuzată că ar fi organizat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Stire în curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...