ULTIMA ORĂ Președintele Iohannis respinge și a doua lege inițiată de famiglia PSD Paul și Alexandru Stănescu 

ULTIMA ORĂ Președintele Iohannis respinge și a doua lege inițiată de famiglia PSD Paul și Alexandru Stănescu 

Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge o lege inițiată de Alexandru Stănescu (PSD, fratele secretarului general Paul Stănescu), prin care se înființează o nouă instituție bugetară – Institutul de Promovare a Vinului Românesc, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis a cerut reexaminarea legii în Parlament, argumentând că legea nu prevede din ce fonduri va fi finanțată activitatea instituției.

De asemenea, Iohannis reclamă faptul că în lege e trecut doar numărul minim de bugetari ce vor lucra în viitoarea instituție, adică 7, și arată că prevederea lasă loc pentru angajarea unui număr mult mai mare de funcționari.

Cu o zi în urmă, președintele Iohannis a atacat la Curtea Constituțională o altă lege inițiată de PSD, care prevedea mutarea din domeniul public al statului în domeniul privat al comunei Balotești a peste 2.000 de hectare de teren. Mutarea era primul pas spre o afacere imobiliară majoră. Terenurile din Balotești (Ilfov) sunt printre cele mai scumpe din jurul Bucureștiului, iar primarul din Balotești e membru PSD. Legea fusese inițiată de Paul Stănescu, secretar general al PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro