ULTIMA ORĂ Procurorii DNA ridică documente de la Primăria București în legătură cu angajările în instituție

ULTIMA ORĂ Procurorii DNA ridică documente de la Primăria București în legătură cu angajările în instituție

DNA a confirmat că efectuează percheziții într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

Potrivit surselor G4Media.ro, perchezițiile vizează Direcția Generală de Arhitectură, Peisagistică și Monumente de For Public și Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu risc sesmic.

La acest moment, cercetările sunt in rem, adică nu vizează persoane.

Comunicatul DNA:

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la 3 instituții publice situate în municipiul București.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Știrea inițială: Procurorii DNA au venit joi dimineață la sediul Primăriei București, unde fac verificări, au declarat pentru G4Media surse oficiale. Primarul Nicușor Dan a confirmat într-o declarație de presă acțiunea procurorilor, dar a spus că nu știe motivul perchezițiilor.

Potrivit informațiilor G4Media, decinderea procurorilor nu ar avea legătură cu greva declanșată de STB, ci cu concursurile de angajare gestionate de direcția de resurse umane din Primăria.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e