ULTIMA ORĂ PSD îl va propune pe Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al apărării

ULTIMA ORĂ PSD îl va propune pe Angel Tîlvăr pentru funcția de ministru al apărării

Update 16.10: Liderii PSD l-au desemnat, cu unanimitate, pe Angel Tîlvăr drept candidat al partidului pentru funcția de ministru al Apărării, potrivit surselor G4Media. Decizia a fost luată luni în Consiliul Politic Național (CPN) al partidului.

Articol inițial: PSD îl va propune azi pe Angel Tîlvăr la funcția de minisru al apărării, după ce acum o săptămână Vasile Dîncu a demisionat din funcție, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful partidului.

  • UPDATE 15.09 Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, la Parlament, că la ora 16.00 va avea o întâlnire cu Consiliul Politic Național al PSD, în care se va decide pe cine va propune partidul la ministerul apărării.

Angel Tîlvăr (60 de ani) este parlamentar din 2004 (senator și apoi deputat). Din 1985 și până să ajungă în Parlament, a fost profesor de limba engleză.

În prezent, Angel Tîlvăr este președinte al delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Tatăl lui Angel Tîlvăr a fost șef al Contrainformațiilor din Vrancea ,înainte de decembrie 1989 pe vremea comunismului. El a murit în 2017, la 82 de ani.

Tîlvăr a fost promovat în PSD Vrancea de fostul baron local Marian Oprișan. În 2020 însă, Tîlvăr l-a susținut pe Marcel Ciolacu la șefia partidului, motiv pentru care a intrat în conflict politic cu Oprișan, potrivit surselor G4Media.

Context

Vasile Dîncu a demisionat săptămâna trecută din funcția de ministru al Apărării Naționale, invocând „imposibilitatea colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei”. Postul revine PSD, potrivit protocolului coaliției de guvernare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…