ULTIMA ORĂ Răzbunarea lui Putin / Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. BBC: Șeful Wagner a fost ucis

ULTIMA ORĂ Răzbunarea lui Putin / Avionul lui Prigojin s-a prăbușit deasupra Rusiei. BBC: Șeful Wagner a fost ucis

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters.

„A fost lansată o anchetă cu privire la prăbușirea avionului Embraer care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se numără numele și prenumele lui Evgheni Prigojin”, a spus Rosaviatsia.

Anterior, TASS raportase că zece persoane au murit după ce un avion privat s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, la nord de Moscova. Avionul, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, transporta șapte pasageri și trei membri ai echipajului.

Primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, ar indica faptul că avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Canalul de telegrame Wagner "Grey Zone" susține că avionul deținut de Evgheni Prigojin ar fost doborât de armata rusă.

Reamintim că în luna iunie Prigojin a condus o revoltă în care luptătorii Wagner au preluat controlul asupra orașului rusesc Rostov-pe-Don și au doborât o serie de elicoptere militare, ucigându-i pe piloți, în timp ce înaintau spre Moscova. Președintele Vladimir Putin l-a acuzat pe Prigojin de trădare.

Rebeliunea armată a fost dezamorsată printr-un acord prin care Kremlinul a spus că, pentru a preveni vărsarea de sânge, Prigojin și unii dintre luptătorii săi vor pleca în Belarus, iar un dosar penal împotriva lui pentru rebeliunea armată va fi clasat.



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?