ULTIMA ORĂ Rusia mai pierde un aliat?/India a votat, în premieră, împotriva Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU în legătura cu Ucraina

ULTIMA ORĂ Rusia mai pierde un aliat?/India a votat, în premieră, împotriva Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU în legătura cu Ucraina

India a votat, în premieră, împotriva Rusiei în Consiliul de Securitate al ONU in legatura cu o procedura privind Ucraina. Până acum, New Delhi s-a abținut in Consiliul de Securitate al ONU cu privire la Ucraina.

India a votat miercuri impotriva Rusiei in timpul unui „vot de procedura” in Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite privind Ucraina.

Este pentru prima data cand India voteaza impotriva Rusiei pe tema Ucrainei, dupa actiunea militara rusa care a inceput in februarie. Pana acum, New Delhi s-a abtinut in Consiliul de Securitate al ONU in ceea ce priveste Ucraina, scrie Indian Express .

In prezent, India este membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU pentru un mandat de doi ani, care se incheie in decembrie.

Miercuri, Consiliul de Securitate al ONU a organizat o reuniune pentru a face bilantul conflictului, care dureaza acum sase luni, cu ocazia celei de-a 31-a aniversari a independentei Ucrainei.

La inceputul reuniunii, ambasadorul rus la ONU, Vassili Nebenzia, a solicitat un vot de procedura privind participarea presedintelui ucrainean la reuniune prin videoconferinta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990