ULTIMA ORĂ Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică a Ucrainei

ULTIMA ORĂ Rușii au capturat a doua cea mai mare centrală electrică a Ucrainei

Forțele ruse au capturat a doua cea mai mare centrală electrică a Ucrainei, iar Moscova întreprinde o „redistribuire masivă” a trupelor în trei regiuni din sud, a declarat miercuri un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, relatează Reuters.

Soldați ruși pe un blindat în UcrainaFoto: Twitter

Astfel Ucraina confirmă ceea ce forțele susținute de Rusia anunțaseră mai devreme, respectiv capturarea centralei electrice Vuhlehirsk, pe cărbune, din era sovietică.

„Au obținut un mic avantaj tactic – au capturat Vuhlehirsk”, a declarat consilierul prezidențial Alexei Arestovici într-un interviu postat pe YouTube.

Capturarea centralei electrice pe cărbune Vuhlehirsk din era sovietică din estul Ucrainei ar fi prima victoriei strategică a Moscovei în mai bine de trei săptămâni în ceea ce ea numește „operațiune specială” de demilitarizare și „denazificare” a țării sale vecine.

Creșterea prețurilor la energie și o penurie globală de grâu care amenință milioane de oameni din țările mai sărace cu foamete se numără printre efectele de amploare ale războiului Rusiei în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro