ULTIMA ORĂ Rușii au capturat un tanc misterios în Ucraina

ULTIMA ORĂ Rușii au capturat un tanc misterios în Ucraina

Forțele armate ruse au capturat un tanc misterios în Ucraina, acesta părând recondiționat în Bulgaria, țară care nu a anunțat oficial că a trimis tancuri Kievului.

Originea tancului T-72M1 capturat de rusi reprezinta un misterFoto: Twitter

Mai multe imagini cu tancul și interiorul său au fost distribuite de administratorii contului Ukraine Weapons Tracker, aceștia notând că tancul, un model T-72M1, a fost recondiționat în 1993 de compania de armament bulgară Apolo și că acesta are un kilometraj redus.

„Bulgaria nu a anunțat nicio livrare de tancuri așadar sursa acestuia este destul de misterioasă”, notează Ukraine Weapons Tracker.

Premierul bulgar Kirill Petkov a anunțat la sfârșitul lunii aprilie că parlamentul de la Sofia va aproba pe 4 mai trimiterea de arme în Ucraina însă printre armamentul promis nu s-au numărat tancuri sau alte echipamente grele de luptă.


Petkov a rămas săptămâna aceasta în fruntea unui guvern minoritar după ce partidul populist „Există un Astfel de Popor” (ITN) şi-a anunţat retragerea din coaliţia de patru partide care a preluat guvernarea în decembrie.

SUA ar fi facilitat transferul de tancuri T-72

La începutul lunii aprilie televiziunea CNN anunța pe surse că Statele Unite că vor facilita transferul unor tancuri de fabricaţie sovietică în Ucraina, fiind vorba tocmai de modelul T-72.

Un oficial american citat de CNN afirma la momentul respectiv că aceste tancuri vor fi livrate „în câteva zile, nu în săptămâni” și vor fi livrate din țările partenere NATO. Însă administrația de la Washington nu a făcut niciun anunț oficial în acest sens în lunile care au urmat.

În mod interesant, tot contul Ukraine Weapons Tracker nota la sfârșitul lunii mai că forțele armate ucrainene au început antrenamentele cu obuziere FH70 livrate de Italia, acestea folosind un tip de muniție produs în Finlanda pe care guvernul de la Helsinki nu a anunțat oficial că o trimite Ucrainei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria