ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

La începutul lunii iunie a avut loc o schimbare majoră la vărful armatei ruse, mai precis la comanda forțelor combatante din Ucraina, potrivit ultimului raport al ministerului apărării de la Londra.

Obuzierele Panzerhaubitze 2000 trimise de Germania au ajuns in UcrainaFoto: Captura Twitter

Este vroba despre înlăturarea comandantului forțelor aeriene (VDV), general-colonel Andrei Serdyukov și a comandantului grupului armatei de sud (SGF), general Alexandr Dvornikov.

Potrivit sursei citate, comanda SGF ar urma să fie preluată de generalul-colonel Serghei Surovikin, deoarece SGF continuă să joace un rol central în ofensiva Rusiei în Donbas.

De peste treizeci de ani, cariera lui Surovikin a fost dominată de acuzații de corupție și brutalitate, susține Ministerul britanic al Apărării.

Britanicii mai spun că, după ce au fost siliți să părăsească orașul strategic Severodonețk, este de așteptat c ucrainenii să își reconfigureze întreaga strategie de apărare, marea miză fiind acum orașul Lisiceansk.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!