ULTIMA ORĂ Ședință de Guvern, convocată vineri la ora 16. Miza: Adoptarea programului de 10 miliarde de euro Anghel Saligny

ULTIMA ORĂ Ședință de Guvern, convocată vineri la ora 16. Miza: Adoptarea programului de 10 miliarde de euro Anghel Saligny

Guvernul a se va întruni vineri, de la ora 16, într-o ședință în care miza principală este adoptarea programului național de dezvoltare Anghel Saligny, în valoare de 10 miliarde de euro. Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion, care nu a avizat proiectul „Anghel Saligny” și că acest program va fi adoptat în următoarea ședință a Executivului, scrie Hotnews .

Reamintim că premierul Florin Cîțu a încercat să adopte miercuri OUG privind PNDL 3 introducând-o pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de guvern, fără avizul Ministerului Justiţiei.

Ședința de guvern a fost suspendată și programată apoi pentru ora 19.00, însă miniștrii USR-PLUS au refuzat să participe.

La finalul zilei, Cîţu a anunţat revocarea lui Stelian Ion de la Justiţie, spunând că nu va accepta în guvern "miniştri care să se opună dezvoltării României".

Joi, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, a fost numit interimar la Justiție.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...