ULTIMA ORĂ Ședință tensionată la PNL! Orban, atacat pe față de mai mulți lideri ai partidului! Boc s-a abținut de la vot! „Domnule Orban, ați vândut partidul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”

ULTIMA ORĂ Ședință tensionată la PNL! Orban, atacat pe față de mai mulți lideri ai partidului! Boc s-a abținut de la vot! „Domnule Orban, ați vândut partidul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”

ULTIMA ORĂ Ședință tensionată la PNL! Boc s-a abținut de la vot! „Domnule Orban, ați vândut partidul. Voi face turul României pentru a le spune primarilor că le-ați vândut partidul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”

Ședința liberalilor este una tensionată, mai mulți lideri PNL reproșându-i lui Ludovic Orban modul în care a negociat ministerele care revin partidului. printre criticii liderului PNL s-au numărat Ilie Bolojan, Rareș Bogdan, Emil Boc, Florin Roman și Marian Petrache. Potrivit surselor G4Media.ro, Bolojan a anunțat că se va pronunța împotrivă, iar Boc a spus că se va abține la votul privind propunerile de miniștri. Tot împotrivă a anunțat că va vota și Rareș Bogdan și Robert Sighiartău. De asemenea, Dan Motreanu a anunțat că se va abține.

”Domnule Orban, ați vândut partidul. Voi face turul României pentru a le spune primarilor ca le-ați vândut partidul pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”, i-a spus și Florin Roman liderului PNL.

De asemenea, Roman l-a acuzat pe Orban că a eșuat în negocieri, că a trădat partidul și a umilit PNL, că de numele lui se va lega marea trădare a PNL în istoria partidului, că acordul lui a însemnat o declarație de război la adresa primarilor.

”Roman i-a mai spus că dacă nu i-a fost frică de Dragnea, să nu creadă că îi va fi de el. I-a promis că îi va sufla în ceafă în următorii patru ani. I-a spus că a cedat și în guvern și în Parlament și că va ceda în continuare de câte ori Ciolacu se va uita urât la el”, au mai declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Și Rareș Bogdan s-a declarat extrem de dezamăgit de rezultatul negocierilor purtate de Orban.

”Modalitatea în care s-a ajuns aici a fost total nedemocratică. E anormal să afăm numele miniștrilor de la TV. E absolut dezamăgitor. Nazare e un om extrem de profesionist, dar nu e normal să avem liste făcute în alte părți. Funcția de la Cameră e importantă, dar nu vânzând tot”, ar fi spus Rareș Bogdan, potrivit surselor G4Media.ro.

Potrivit surselor G4Media.ro, europarlamentarul a mai precizat că a înțeles prima oară când președintele Iohannis a spus că Orban trebuie să își facă singur echipa, dar acum e a doua oară când se întâmplă acest lucru, întrebându-se retoric dacă nu cumva cineva impune ceva partidului din exterior, liste făcute în ultima clipa despre care partidul nu a fost consultat înainte să i se propună.

Pe de altă parte, Virgil Guran, unul dintre oamenii din Camarila lui Orban, care a fost instalat la șefia grupului senatorial al PNL, i-a luat apărarea liderului liberal.

După o oră și jumătate în care a încasat criticile colegilor de partid, Ludovic Orban a spus că el a respectat mandatul primit pentru negociere.

”Ne-am asumat că guvernăm. Acesta a fost mandatul meu. Am fost mandat să avem o coaliție de guvernare. Se va îndeplini. PNL nu a câștigat alegerile. Oricine inventează că am cedat ceva pentru funcția mea e mincinos. M-am bătut 30 de ani pentru PNL fără sa câștig nimic pentru mine și familia mea”, le-ar fi spus Orban liderilor liberali, potrivit surselor G4Media.ro.

Potrivit acestora, liderul PNL a spus că i-a propus lui Robert Sighiartău să preia Ministerul Dezvoltării anul trecut, dar acesta a refuzat. Orban a precizat în acest context că nu se lasă judecat de oameni fără rezultate.

”Cine vine să conteste deciziile pe care le-am luat în consultare cu președintele Iohannis, vine să-l conteste inclusiv pe președintele României. Oameni buni, vom avea congres, primarii vor decide”, a conchis liderul PNL.

-----------------

Liderii PNL, reuniți marți noapte în ședința Biroului Politic Național (BPN) au validat cu o largă majoritate lista de miniștri propusă de premierul desemnat Florin Cîțu, a anunțat Ludovic Orban la finalul discuțiilor.

Potrivit acestuia, s-au înregistrat 63 de voturi ”pentru”, 2 voturi ”împotrivă” și 5 abțineri.

Potrivit surselor G4Media.ro, au votat împotrivă Ilie Bolojan și Florin Roman și s-au abținut Emil Boc, Cristian Bușoi, Dan Motreanu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău.

La începutul ședinței BPN, Cîțu le-a precizat liderilor PNL că miniștrii pe care îi propune au fost discutați în prealabil cu președintele Klaus Iohannis, au mai precizat sursele G4Media.ro.

Numele de miniștri propuse de Florin Cîțu și votate de liderii PNL:

  • Ministerul Finanțelor – PNL – Alexandru Nazare
  • Ministerul Afacerilor Interne – PNL – Lucian Bode
  • Ministerul Apărării – PNL – Nicolae Ciucă
  • Ministerul Educației – PNL – Sorin Cîmpeanu
  • Ministerul Energiei – PNL – Virgil Popescu
  • Ministerul Afacerilor Externe – PNL – Bogdan Aurescu
  • Ministerul Agriculturii – PNL – Adrian Oros
  • Ministerul Muncii – PNL – Raluca Turcan
  • Ministerul Culturii – PNL – Bogdan Gheorghiu


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...