ULTIMA ORĂ Sistemul criptat de comunicații ERA al armatei Rusiei nu funcționează în Ucraina!

ULTIMA ORĂ Sistemul criptat de comunicații ERA al armatei Rusiei nu funcționează în Ucraina!

Generalul-maior Vitali Gherasimov a fost ucis în luptele din jurul Harkovului, potrivit serviciului de informații al ministerului ucrainean al apărării. El era șeful de stat major al Armatei 41, și a fost ucis în afara orașului Harkov, din estul Ucrainei, împreună cu alți ofițeri superiori, relatează cotidianul The Guardian.

Ministerul apărării de la Kiev a transmis, de asemenea, ceea ce a susținut că este o conversație între doi ofițeri ruși FSB care discutau despre această pierdere a armatei ruse și se plângeau că comunicațiile lor securizate nu mai funcționează în interiorul Ucrainei.

Agenția independentă de jurnalism de investigație Bellingcat a declarat că a confirmat moartea lui Gherasimov cu o sursă rusă. Directorul său executiv, Hristo Grozev, a spus că l-au identificat și pe ofițerul superior FSB în conversația interceptată.

Gherasimov a luat parte la cel de-al doilea război cecen declanșat în 1999, la operațiunea militară rusă din Siria și la anexarea Crimeii în 2014, fiind decorat cu medalii din acele campanii.

Dacă moartea sa se confirmă, Gherasimov ar fi al doilea general rus din Armata a 41-a care este ucis într-o săptămână în invazia Ucrainei ordonată de către președintele Vladimir Putin. La începutul lunii martie, comandantul adjunct al acesteia, generalul-maior Andrei Suhovetsky, a fost ucis, știre confirmată de presa rusă.

Pierderea ofițerilor de rang înalt a survenit într-un moment în care o mare parte din forța de invazie a lui Putin este blocată de probleme logistice, moralul slab și rezistența ucraineană. Eșecul sistemului său de comunicații criptate ar putea fi o altă lovitură gravă.

„În apel, poate fi auzit ofițerul FSB din Ucraina întrebându-și șeful dacă poate vorbi prin sistemul securizat Era. Șeful spune că Era nu funcționează”, a spus Grozev pe Twitter. „Era este un sistem criptat super-costisitor pe care [ministerul rus al apărării] l-a introdus în 2021 cu mare pompă. A garantat că va funcționa „în orice condiții”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”