ULTIMA ORĂ SUA și economia globală ar putea intra în recesiune în următoarele luni

ULTIMA ORĂ SUA și economia globală ar putea intra în recesiune în următoarele luni

Directorul executiv al JPMorgan Chase&Co., Jamie Dimon, este de părere că Statele Unite și întreaga economie globală ar putea să intre în recesiune până la mijlocul anului viitor, relatează CNBC, citat de Reuters .

Inflația galopantă, invadarea Ucrainei de către Rusia și efectele necunoscute ale politicilor Fedului ar fi printre potențialii indicatori ai unei viitoare recesiuni, a declarat Dimon într-un interviu pentru postul american.

„Acestea sunt deja lucruri foarte foarte serioase cu o probabilitate mare să împingă SUA și lumea într-o recesiune în următoarele șase până la nouă luni, Europa este deja în recesiune”, a spus Dimon.

Comentariile lui vin în condițiile în care băncile americane se pregătesc să-și facă publice datele din al treilea semestru, începând de vineri. Până acum, indicele de referință S&P500 a pierdut în jur de 24%.

Dimon mai spune că indicele ar putea să „cadă cu ușurință cu încă 20%” față de nivelul din prezent, cu următoarea cădere urmând să fie „și mai dureroasă” decât prima.

La începutul acestui an, Dimon le-a transmis investitorilor să se pregătească pentru un „uragan” economic. În iunie, Goldman Sachs a prezis o șansă de 30%


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia