ULTIMA ORĂ Trei români și un turc au murit într-un accident de autocar în Bulgaria

ULTIMA ORĂ Trei români și un turc au murit într-un accident de autocar în Bulgaria

Trei români și un turc au murit, sâmbătă, într-un accident de autocar în Bulgaria, în regiunea Veliko Tarnovo. În autocarul înmatriculat în România se aflau 26 de pasageri, 7 cetățeni turci și restul români. Alți cinci pacienți români care se află internați în spitalul din Veliko Tarnovo vor fi transferați cu elicoptere Smurd la spitalul Floreasca din Capitală.

UPDATE Patru persoane, între care trei cetăţeni români, au murit şi alte nouă persoane au fost rănite în accidentul rutier care a avut loc în Bulgaria, a informat sâmbătă Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Agerpres. MAE mai precizează că în autocar se aflau 26 de pasageri.

Autocar implicat în accidentFoto: Facebook - SOZ media

Potrivit șefului DSU, cinci pacienți români internați la spitalele din Bulgaria vor fi transferați în România. Unul dintre răniți a fost operat, a precizat Raed Arafat.

Potrivit DSU, accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineață în jurul orei 01:30. În autocarul înmatriculat în România se aflau 25 de pasageri, dintre care 7 cetățeni turci, iar restul români.

Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte ( Regiunea Veliko Tarnovo).

Conform datelor preliminare, din cei 25 de pasageri de naționalitate română și turcă, 9 sunt internați într-o unitate spitalicească din Bulgaria. În urma tragicului eveniment, 4 români au fost declarați decedați.

La nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență s-a decis trimiterea unui elicopter SMURD, de la Punctul de Operare Aeromedicală București care s-a deplasat în Bulgaria cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București - Floreasca în vederea evaluării și planificării unei eventuale preluări și transport de pacienți către România. Totodată, în funcție de evoluția situației, alte 3 elicoptere sunt pregătite pentru a fi trimise în Bulgaria, în scopul evacuării pacienților români.

De asemenea, consulul României in Bulgaria se află la unitatea spitalicească unde sunt internați pacienții români.

La acest moment, echipa medicală din România evaluează din punct de vedere medical starea pacienților, alături de echipa medicală bulgară.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante