ULTIMA ORĂ Tulpina din Marea Britanie a suferit o nouă mutație, E484K, pentru a rezista

ULTIMA ORĂ Tulpina din Marea Britanie a suferit o nouă mutație, E484K, pentru a rezista

Public Health investighează cazuri de infecție cu varianta britanică prezentând noi modificări genetice „îngrijorătoare” care au fost găsite în unele regiuni din Marea Britanie.

Testele arată că acestea prezintă o mutație, numită E484K, care a apărut și în varianta din Africa de Sud.

Au fost înregistrate 11 cazuri în Bristol și un grup de 32 de cazuri în Liverpool.

Testarea urgentă pentru varianta Africii de Sud începe deja în anumite părți din Anglia și ar putea fi lansată în alte zone, unde au fost descoperite diferite variante cu aceeași mutație E484K.

Au fost descoperite câteva cazuri ale variantei „Kent” din Marea Britanie cu mutația E484K: 11 din 214.159 de probe din sud-vestul Angliei.

Este posibil să existe mai multe cazuri care nu au fost încă găsite. Zona Liverpool a înregistrat 32 de cazuri de coronavirus original care au și mutația E484K.

Dr. Julian Tang, expert în virusuri la Universitatea din Leicester, consideră că este o „evoluție îngrijorătoare, deși nu în întregime neașteptată”.

Acesta a subliniat că este important ca oamenii să respecte regulile de blocaj, astfel ca infecția să fie restrânsă, iar virusul să nu aibă posibilitatea să mai sufere mutații.

„În caz contrar, nu numai că virusul poate continua să se răspândească, dar el poate evolua. Continuarea răspândirii ar putea fi ca un creuzet pentru diferite tulpini emergente”, a precizat acesta.

Oamenii de știință au verificat impactul mutației asupra vaccinurilor existente împotriva coronavirusului, concepute pentru versiunile anterioare.

Unele cercetări arată că E484K poate ajuta virusul să se sustragă anticorpilor generați de sistemul imunitar, dar rezultatele pentru Moderna sugerează că vaccinul este încă eficient împotriva variantelor cu această mutație - deși răspunsul imun al organismului poate să nu fie la fel de puternic sau de lungă durată.

Chiar și în cel mai rău caz, vaccinurile pot fi reproiectate și modificate pentru a se potrivi mai bine noilor tulpini, iar asta este o chestiune de săptămâni sau luni.

O veste bună ar fi că aceste mutații au similarități, nu divergențe, de aceea nu sunt inatacabile cu vaccinurile actuale.

Fostul secretar de sănătate din Marea Britanie, Jeremy Hunt, a declarat că totul este să fie vaccinate cât mai multe persoane cât mai repede posibil, pentru a păstra un pas înaintea virusului.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

2 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 VIDEO Americanii au prezentat oficial „drăcovenia” SF