ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât două dintre cele mai sofisticate și scumpe avioane ale Rusiei!

ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât două dintre cele mai sofisticate și scumpe avioane ale Rusiei!

Forțele armate ale Ucrainei ar fi doborât un avion rusesc A-50 deasupra Mării Azov și o aeronavă Il-22 duminică seara, scrie publicația ucraineană RBC-Ucraina , care citează surse din cadrul Forțelor de Apărare ale Kievului.

Potrivit informațiilor din surse din cadrul Forțelor ucrainene de Apărare, avionul A-50 a fost doborât imediat după ce a intrat în serviciu în zona Kirilivka, în jurul orei 21:10-21:15 pe 14 ianuarie. A-50 a dispărut de pe radare și a încetat să mai răspundă la solicitările aviației tactice, iar ulterior pilotul avionului Su-30 PKS al Federației Ruse a detectat aprinderea și căderea unui avion neidentificat.

Avionul Il-22M11 se afla la datorie în zona Strilkovo, iar în cele din urmă a fost lovit de-a lungul coastei Mării Azov, în jurul orei 21.00, pe 14 ianuarie. După avarie, avionul plănuia să aterizeze în Anapa, a cerut evacuarea, a chemat o „ambulanță” și o mașină de pompieri.

Sursa citată a furnizat RBC-Ucraina interceptarea conversației avionului cu cu un controlor de trafic al aerodromului din Anapa:

Potrivit serviciilor britanice de informații ale Apărării, avionul de post de comandă aeropurtat Il-22M „face parte dintr-o flotă relativ mică de până la 12 aeronave, puternic utilizată atât pentru comanda și controlul aeropurtat, cât și pentru sarcini de releu radio. Aceste aeronave pentru misiuni speciale au jucat un rol cheie în orchestrarea forțelor rusești în războiul lor împotriva Ucrainei. Fiind bunuri de mare valoare, ele au operat în siguranța spațiului aerian rusesc, mult dincolo de raza de acțiune a sistemelor de apărare aeriană ucrainene”.

A-50 este o aeronavă militară sofisticată de supraveghere, cu capacități de comandă și control și cu capacitatea de a urmări până la 60 de ținte în același timp.

Rusia dispune de un număr limitat de astfel de aeronave.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?