ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război

ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război

După numeroasele drone de cercetare de tipul Orlan-10, Ucraina ar fi reușit pentru prima dată în acest război să doboare o dronă mare rusească, o aeronavă fără pilot folosită de Rusia pentru a ataca diverse ținte în timpul războiului, una dintre cele mai moderne din arsenalul armatei roșii.

Drona ruseasca OrionFoto: Captura YouTube

Imagini apărute pe rețelele sociale arată rămășițele a ceea ce pare a fi o dronă rusească de atac Orion, sau Inokhodets cum este ea cunoscută în rândul forțelor rusești.

Dronele Orion / Inokhodets au fost folosite de Rusia în războiul din Ucraina pentru a executa lovituri asupra forțelor ucrainene și, din ce se știe public până acum, au fost singurele drone de atac folosite de ruși în conflict.

„Capacitatea de transport a dispozitivului este de 300 de kilograme. Drona este capabilă să urce la o altitudine de 7,5 kilometri și să atingă viteze de până la 200 km/h, iar raza de operare este de 300 de kilometri”, spune ministerul rus al apărării.

Dronele Orion pot lansa atât muniții aer-sol, cât și rachete aer-aer cu care să atace drone inamice sau elicoptere.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

2 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

3 ULTIMA ORĂ Partizanii ucraineni au aruncat în aer sediul partidului „Rusia Unită” din Melitopol, aflat sub ocupație

4 VIDEO Imagini horror pe Litoral! / Toată plaja din Costinești s-a adunat să vadă un cadavru scos din mare. Mulțimea a fost îndepărtată doar cu jandarmii…

5 Foarte interesante amănunte! / Acesta este, în realitate, cel mai mare dușman al Armatei Rusiei în Ucraina...