ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război

ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât una din cele mai avansate drone de atac folosite de Rusia în război

După numeroasele drone de cercetare de tipul Orlan-10, Ucraina ar fi reușit pentru prima dată în acest război să doboare o dronă mare rusească, o aeronavă fără pilot folosită de Rusia pentru a ataca diverse ținte în timpul războiului, una dintre cele mai moderne din arsenalul armatei roșii.

Drona ruseasca OrionFoto: Captura YouTube

Imagini apărute pe rețelele sociale arată rămășițele a ceea ce pare a fi o dronă rusească de atac Orion, sau Inokhodets cum este ea cunoscută în rândul forțelor rusești.

Dronele Orion / Inokhodets au fost folosite de Rusia în războiul din Ucraina pentru a executa lovituri asupra forțelor ucrainene și, din ce se știe public până acum, au fost singurele drone de atac folosite de ruși în conflict.

„Capacitatea de transport a dispozitivului este de 300 de kilograme. Drona este capabilă să urce la o altitudine de 7,5 kilometri și să atingă viteze de până la 200 km/h, iar raza de operare este de 300 de kilometri”, spune ministerul rus al apărării.

Dronele Orion pot lansa atât muniții aer-sol, cât și rachete aer-aer cu care să atace drone inamice sau elicoptere.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /