ULTIMA ORĂ Ucraina cumpără de la Polonia 50 de obuziere Krab în valoare de 700 milioane de dolari!

ULTIMA ORĂ Ucraina cumpără de la Polonia 50 de obuziere Krab în valoare de 700 milioane de dolari!

Șeful guvernului polonez, Mateusz Marowiecki, a declarat marți, 7 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, că cel mai mare contract de furnizare de arme în străinătate din ultimele decenii a fost semnat la Kiev.

Valoarea sa este estimată la 3 miliarde de zloți, ceea ce înseamnă aproximativ 698,28 milioane de dolari.

„Ne bucurăm că astăzi avem ocazia să ne vindem armele în străinătate”, a spus politicianul polonez. „Acum semnăm unul dintre cele mai mari, dacă nu cele mai mari contracte de export de arme din ultimii 30 de ani”.

Portal Forsal.pl citează pe Morawiecki, care a spus că armelor poloneze vor avea un rol important în estul Ucrainei, iar fondurile pentru achiziționarea parțială vor veni de la UE și o parte din bugetul Ucrainei.

Conform contractului, Ucraina va primi peste 50 de obuziere Krab. Cu obuzele adecvate, raza de tragere poate ajunge la aproximativ 40 km.

Se raportează că prima divizie de 18 unități cu vehicule de escortă a plecat în Ucraina săptămâna trecută. Echipamentul a fost transferat Forțelor Armate din Ucraina iar mai târziu UE va refinanța parțial aceste costuri.

Cu o zi înainte, reprezentanții guvernelor Poloniei și Ucrainei la Kiev au convenit asupra unui contract pentru furnizarea a încă trei divizii - încă aproximativ 56 de unități de echipamente.

Toate aceste arme urmează să ajungă în Ucraina în câteva luni, muniția urmând să fie furnizată de Statele Unite.

Obuzierele Krab de 155 mm sunt produse de compania poloneză de arme Huta Stalowa Wola, care este considerată una dintre ”perlele” complexului militar-industrial local. Șasiurile obuzelor sunt fabricate sub licență coreeană, iar motoarele au piese germane asamblate.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...